IZJAVA JEDNE GROBARKE
Prvo da vam kažem da, da "Word" gde kucam ovaj tekst može da plače, on ne bi plakao, on bi se der'o. Dalje, da se razumemo, ne pišem ovo zbog toga što sam "grobarka", verujte mi, uradila bih isto i da je tog 17. septembra 2009. godine, Crvena zvezda, OFK Beograd, Vojvodina ili bilo koji drugi klub igrao protiv Tuluza i da su navijači bilo kog drugog kluba "ubili" Tatona. Jer, mi navijači smo posebna nacija, a hvala Bogu, familiju imamo svuda u svetu. I ne zaboravljam ja ni Uroša Mišića!!! Naravno, to ne znači da ne treba "sportski" da se psujemo, to samo znači da treba da se poštujemo. Međusobno. Kad nas već niko drugi ne poštuje i ne razume.
Dakle, osuđeno ih je (čitaj: UBIJENO) 15.
A Srbiju treba da je sramota bar jedno 15 puta 240 godina. I to ne zbog sveta, jer svet je rekao da je presuda "okej", već zbog nas, koji u ovoj Srbiji živimo.
Verujem da su svi navijači, koje god boje nosili na sebi, pratili suđenje "grobarima". Sve ste videli. Ja nisam ni javni tužilac, ni advokat, ni sudija...
A nisam ni onaj drugi sudija, proevropski podanik. To su vam ovi najgori. To su ovi koji sude umesto sudija.
Ali da ne primetim - ne mogu. Da žmurim pred istinom, a ona mi, pritom, bode oči - ne mogu.
E sad, ja imam tri teorije:
1. Ovakva presuda je doneta za primer drugima i zato što hoće da nas zabrane, pa čisto da imaju na osnovu čega.
2. Da dođu do Evrope preko kreveta i stave silikone u svoj politički imidž.
3. Prvo i drugo zajedno (što mi se čini kao najrealnije).
Ljudi su osuđeni za Teško ubistvo. Njih dvanaestorica. A njih su ubili.
Ljudi su osuđeni za Nasilničko ponašanje. Njih dvojica. A nad njima je izvršeno.
Čovek je osuđen za Pomaganje izvršiocu posle počinjenog ubistva. Jedan. Bolje da su ga obesili.
Da li je moguće da 12 osoba (i slovima: DVANAEST osoba) bude osuđeno za Teško ubistvo, sa sve propustima na koje su zažmurili. Drugo, dečko je osuđen za Pomaganje izvršiocu posle počinjenog ubistva. Ja pitam: Ko je izvršilac??? Kome je taj momak pomagao??? Sačuvaj Bože.
U trenutku kada se naširoko razglaba o reformi pravosuđa i poštovanju ljudksih prava, srpsko pravosuđe je donelo nezapamćeno sramotnu presudu. Usled kliničke smrti pravosuđa i političkih pritisaka, ovi momci su dobili nenormalno visoke kazne. Ovo se u Francuskoj nikada ne bi desilo. Jasno je da su samo jedan ili dvojica mogli biti direktni počinioci (što opet nije dokazano). Sve to vrlo jasno implicira da ostali nikako nisu smeli dobiti tolike kazne. Vi ćete da se reformišete? Pa vi bolje da izvršite transplantaciju od poslednjeg sloja malog mozga do stopala. Jer ste truli, da je to strašno.
Reformisala se gospoda, pa osudila DEVET pripadnika "Gnjilanske grupe" OVK na ukupno 101 godinu zatvora zbog ubistava i mučenja do smrti (masakra, ali ne smeju ovi naši jevropejci da koriste takve reči da ne bi dobili packe) najmanje 32 civila srpske i nealbanske nacionalnosti. A da ne zaboravimo da su petorica iz ovog "tima" puštena pre Nove godine u 'ladovinu.
Podelite, pomnožite, saberite, pa vidite koliko vaš život vredi u vašoj Srbiji.
Added (29 January 2011, 9:41 Am)
---------------------------------------------
A izvolite paralelu, crno na belo:
"Gnjilanska grupa":
15 godina Samet Hajdar
15 godina Selimon Sadiku
15 godina Aguš Memeši
10 godina Nazif Hasani
10 godina Ahmet Hasani
10 godina Faton Hajdari
10 godina Burim Fazliju
8 godina Ferat Hajdari
8 godina Kamber Sahiti
*žrtava najmanje 32
*Ajdari, Aliji i Šaćiri su, prema optužnici, kao starešine gnjilanske jedinice tzv. OVK, naređivali ostalim pripadnicima jedinice da hapse Srbe i zatvaraju ih u podrumske prostorije srednjoškolskog Internata u Gnjilanu, gde su im klještima čupali nokte, ubadali jezike nožem, zakucavali upaljače u lobanju, davili kesom i žicama, a da bi prikrili zločine, tela su sekli na komade, potom ih stavljali u džakove i ubacivali u kontejnere pored Internata ili bacali u Livočko jezero.
"Grobari":
35 godina Đorđe Prelić
32 godine Dejan Puzigaća
30 godina Ljubomir Marković
30 godina Ivan Grković
14 godina Vladan Suvajac
14 godina Jovan Karbić
14 godina Milan Vujović
14 godina Branimir Četnik
12 godina Dragan Tomasović
12 godina Stefan Veličković
12 godina Milan Tarlać
12 godina Bojan Matijević
5 godina Stepa Petrović
4 godine Dejan Stanković
*žrtva jedna
Najjadnija stvar u celoj priči: Odšteta 200.000 evra!
Advokat porodice "ubijenog" navijača Slobodan Ružić: "Tražićemo po 100.000 evra za Brisove roditelje. Znamo da optuženi huligani nemaju taj novac. Oni nisu zaposleni, niti imaju bilo kakve prihode ili imovinu".
Pa naravno da nemaju gospodine Ružiću. Nemamo, zbog toga što nam se dešava da ne plaćamo račune, da bismo išli na utakmice i navijali za Partizan.
I da, šta je sa dečkom koji je ostao bez prstiju u Mostaru posle prekomerne upotrebe sile tamošnje policije?
I da, šta je sa dečkom koji je ostao bez oka u Briselu?
Svaki zločin treba da bude kažnjen. Slažem se. Ali po zakonu, a ne po slobodnom sudskom uverenju i što je još gore zbog političke trgovine.
ŽALIM SMRT BRISA TATONA, ALI VIŠE ŽALIM ŽIVOTE GROBARA!!!