Reunion Show
|
|
Sac | Date: Tuesday, 19 December 2017, 01:36:22 | Message # 211 |
Izjahani jahač
Group: Publika
Status: Offline
| TT, za ovo sto se tice glasova i clanova porote ti se izvinjavam, nadam se da ces mi oprostiti. Secam se da je takva situacija bila u Kiski, kada ste napadali i omalovazavali Laru, Naupa i mene, zato jer nismo glasali kako je trebalo da se glasa. Vidim da ste napredovali. Cestitam.
I napadate mene da ja omalovazavam neciju igru i da maltretiram nekoga, a sta ste sve u Kiski napisali za Ninu i njenu igru, cak ste je oterali sa sajta.
A ovo poslednje mi je tek smejurija, pa ti uvek nasrnes na mene, ocigledno je da ti imas nesto protiv mene. Smesno mi je i to da mislis da ja zelim da imam nesto s tobom posle one slike koju si mi poslao pre neko vreme, a od koje me i dan danas jeza hvata.
Tako da sto se tebe tice, otisao sam da spavam(zauvek).
Imam 99 problema, ali ti nisi jedan od njih.
|
|
| |
Tic-Tac | Date: Tuesday, 19 December 2017, 02:58:28 | Message # 212 |
Prvo Mesto
| Quote Sac ( ) ste napadali i omalovazavali Laru, Naupa i mene, jer nismo glasali kako je trebalo da se glasa. Quote Sac ( ) napadate mene da ja omalovazavam neciju igru i da maltretiram nekoga Quote Sac ( ) sta ste sve u Kiski napisali za Ninu i njenu igru, cak ste je oterali sa sajta. Quote Sac ( ) ti uvek nasrnes na mene Quote Sac ( ) ocigledno je da ti imas nesto protiv mene. Quote Sac ( ) mislis da ja zelim da imam nesto s tobom posle one slike, od koje me i dan danas jeza hvata.
Da ih srce vodi, oni ne daju!
|
|
| |
Stefan97czv | Date: Tuesday, 19 December 2017, 03:34:10 | Message # 213 |
Lieutenant general
| Quote Sac ( ) I napadate mene da ja omalovazavam neciju igru i da maltretiram nekoga, a sta ste sve u Kiski napisali za Ninu i njenu igru, cak ste je oterali sa sajta. Šta god da se piše za mene sa sajta me nece oterati što se mene tice. Meni nisu jasne dvije stvari kako je luka više vjerovao Ani nego meni kada je znao sam da je strasno jak igrač dok ja igram na emocije? I kako je Ana tako brzo poverovala duxu
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 03:48:59 | Message # 214 |
Major general
| Quote Stefan97czv ( ) I kako je Ana tako brzo poverovala duxu Nije uopšte bilo tako brzo, to je bio odnos koji je morao stalno da se gradi, bilo je puno pričanja, i gde opet nikad ne znaš da li si baš 100% siguran. Upravo o tome i pričamo da Nikola i Luka taj problem nisu imali. Pogledati pod: bačeni imunitet
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 03:58:56 | Message # 215 |
Major general
| O igrama
Pošto su mi igre veoma zabavni deo Survivora, voleo bih nešto da kažem o njima, čak i da odam neke načine kako sam ih rešavao kako bih pomogao budućim game hostovima, na šta bi trebalo da obrate pažnju kada osmišljavaju igre. Mislim da su generalno igre bile sasvim dobre i zanimljive, i zahvaljujem još jednom i na tome našim hostovima koji su se potrudili da ih naprave i osmisle. Skoro sve su protekle bez problema.
Nigde nisu napisana neka generalna pravila šta je dozvoljeno a šta nije, ali mislim da je u igrama dozvoljeno sve što je lako dostupno svim takmičarima, i lako pretraživo na internetu, a da pronalaženje stvari koje bi olakašale rešavanje zadatka predstavljaju određenu vrstu snalažljivosti. Ipak, ako nešto što pronađeš ti u potpunosti reši zadatak, onda mislim da je igra loše dizajnirana.
Takođe, flash igrice su mi se uglavnom sviđale, ali screenshot obično nije dovoljan dokaz! Osim što je moguće upisati rezultat u photoshopu, još lakše je izmeniti HTML stranice (recimo u chrome browseru, tamo gde je score desni klik - inspect i upišeš šta hoćeš pa slikaš). Međutim to već smatram varanjem, i mislim da to niko nije radio u ovoj sezoni (osim one jedne sumnjive igre gde su svi mogli lako da menjaju score). Uglavnom, poenta, ako se daju flash igrice, onda bi trebalo da se radi neka drugačija provera score-a, npr. da sajt ima mogućnost submitovanja, gde se onda na nekom serveru igrice tačno vidi ko koliko ima.
1. igra (pogađanje kodova) - Odlična igra, i meni jedna od najboljih. Snalažljivost, brzina, i organizovanost tima. Rešavao sam je tako što sam prvo izlistao sve moguće kombinacije (postoje sajtovi koji to rade), i onda brzo kopirao jednu po jednu, što se ispostavilo kao dosta dobra taktika.
2. igra (6 puzzli) - Još jedna dobra igra kada je u pitanju organizovanost tima. Puzzla je nešto što svako može da rešava, samo je pitanje podeliti se i ne preklapati posao. Kasnije ponavljanje ove puzzle mi se nije svidelo.
3. igra (šah) - Prvi problemi su nastali u ovoj igri, prvo što nisu bile baš standardno postavljene figure (što mi je malo smešno, ne znam da li je bilo namerno tako), drugo što je lako "varati" u ovakvoj igri, bez ikakve mogućnosti dokaza i provere, recimo koristeći računar da igra umesto vas, i tako praktično nište ne radite a igrate perfektno. Takve igre nisu dobre za virtual survivor (iako mi šah sam po sebi jeste zanimljiv).
4. igra (klizeća puzzla) - Meni zanimljiva igra, ali mi se čini nekako poznatom i nisam siguran koji deo tačno ispituje kod takmičara. Dosta sam rešavao ovakvih stvari, i mislim da sam zbog toga imao i dosta prednosti (na kraju sam smanjio score, a sada vidim da su me još posle prve igre provalili da sam dobar, pa je to sada i ubedljivo najgluplji potez koji sam uradio). Takođe, jedna od igara gde se score vrlo lako može promeniti (opisao sam gore način), ako vas zanima kako to izgleda: https://imgur.com/a/U0IWQ . Score se može vrv malo "realnije" podesiti, i ne vidim kako bi onda neko mogao da zna da li je to pravi score ili ne. Zbog toga, takve igre nisu dobre za virtual survivor, ili treba da se traži neki dokaz koji nije screenshot.
prvi tajni imunitet (nonogram) - Ovo mislim da je jako loša igra za tajni imunitet. Nonogram je poznata "zagonetka", i poznato je da postoje mnogi online rešavači, bez ikakve mogućnosti provere da li ih je neko koristio (čak nikad nigde nije ni napomenuto da je tako nešto zabranjeno, više je po principu snađi se i odluči sam šta je moralno). Kada ne znaš šta da očekuješ od svih drugih igrača, a svima je lako dostupna ista stvar, nisam hteo da išta rizikujem i da se posle kajem, tako da sam iskoristio sajt koji rešava slagalicu (drugi deo je bio prilično lak). Ovim se izvinjavam onima koji su potrošili vreme rešavajući, ali eto i njima za nauk kako sledeći put mogu da se snađu. U svakom slučaju za nauk i game hostovima da ne daju takve igre, pogotovo ne za tajni imunitet.
5. igra (trake) - Jedna od najboljih igara, i žao mi je što nisam bio prisutan. Ima malo strategije, potrebna je saradnja u timu, usput i neko opšte znanje, što je još bolje kada je tim šarenolik. Više ovakvih igara treba da bude
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 03:59:29 | Message # 216 |
Major general
| 6. igra (pogađanje gradova) - Vrlo zanimljiva igra i jako mi se svidela jer svako može veoma lako da učestvuje i bude dobar, a opet može se napraviti i strategija da se stekne bar mala prednost u igri. Iako se čini da je sasvim na sreću, kada sam video kako igraju drugi takmičari (za razliku od toga da ih nazovem "umobolnima" ), imao sam sledeću strategiju: sortirao sam sve gradove po broju slova, tako da čim se na početku kaže broj slova imam u vidu listu mogućih gradova. Zatim čekam da izađu tačno 2 slova, i dok za to vreme ostali ispucaju na sreću dosta mogućnosti, napišem prvi grad koji vidim da niko nije napisao, a ima ta 2 slova. Ispostavilo se da ili je bila dobra strategija, ili sam imao malo više sreće nego ostali
7. igra (nalaženje gradova koji se uklapaju u pojomve) - Još jedna izvanredna igra. Imala je i individualni i timski deo, a mogućnosti za timsku saradnju su bile baš velike. Nisam bio u potpunosti u mogućnosti da se posvetim igri tada, pa i nisam sarađivao mnogo sa ostalima iz plemena, ali moja strategija je bila da za svaki pojam nekako nađem listu gradova koji se uklapaju u taj pojam. A onda na kraju da iz tih 10 listi vidim koji se gradovi pojavljuju u najviše listi. Nisam uspeo da stignem da za sve pojmove pronađem liste, ali se ispostavilo kao solidna strategija, i jedino Ana je imala bolji score (zanima me i koja je bila njena strategija), a iskreno, presrećan sam što je pobedila u toj igri i iskoristila datu nagradu da pređe u naše pleme
drugi tajni imunitet: - Jako fini prvi tragovi za otključavanje zadatka. Sam zadatak nije bio mnogo težak, ali čini mi se taman koliko treba. Slike nije bilo teško pronaći, a opet vrlo je bilo lako napraviti i grešku. Iako sam odmah nakon što sam otključao sobu bio na dobrom putu, mislim da su moji sve dalji odgovori pri rešavanju bili prilično smešni jer nisam imao ideju da sam pogrešio na početku u bezazlenoj stvari U svakom slučaju mi se svidela igra, ali mislim da je mogla za nijansu teža - npr. drugi trag u slici je bio, čini mi se, nepotreban, i moglo je biti uključeno više gradova u neki teži (i smisleniji) pojam :P
8. igra (iks oks) - Važi sve isto kao i za šah. Generalno volim igru (još više volim "4 in a row" verziju), ali mislim da nije dobra za virtual survivor zbog mogućnosti igranja računara.
9. igra (traženje jezera) - Nisam prisustvovao ovoj igri, a čini mi se da ne bih mnogo ni doprineo. Izgleda mi ok, ali se sve završilo na neku sreću ko je ubo prava jezera. Finska ima skoro 200000 jezera, i ne znam kako je moguće pronaći bilo koje, čak i dobrom timskom organizacijom. Da li postoji neka dobra taktika za ovu igru?
10. igra (voz) - Najbolja od tih flash igrica i jako mi se svidela. Tu je čak i malo teže menjati score (jedino nekim photoshopom), ali je opet bolje zahtevati submit score-a pa proveravati na drugačiji način.
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 03:59:48 | Message # 217 |
Major general
| 11. igra (osmosmerka) - Okej igrica u tom periodu igre, može se postići bolji rezultat nekom timskom igrom, ali meni nije bila nešto preterano zanimljiva, previše puta je već viđena stvar, i loš sam u osmosmerkama
12. igra (konjicev skok) - Isto kao i za prethodnu igru. Mada je tu falila napomena u pravilima da imena ne smeju da se preklapaju.
13. igra (3 faze) - Generalno je bilo zanimljivo što je igra iz 3 faze. Prva igra, puzla, totalno nezanimljiva jer se ponovila. Druga igra, lavirint, u tom trenutku je bio prvi put pa je bio okej, ali opet već viđena stvar. Treća igra, skočko, je diskutabilna. Kada se pogađaju ovako po 2 fiksne kombinacije, pa se gleda manji broj poteza, mislim da je to čista sreća, i da takva igra ne treba da bude u VS.
14. igru sam već komentarisao šta sam imao
treći tajni imunitet: - Ubedljivo najbolja igra za tajni imunitet. Zanimljivost je da je to bilo baš par dana pred kolokvijum koji sam imao iz kriptografije, tako da sam znao neke standardne načine kako da brže rešim ono šifriranje. Izvukao sam reči koje su moguće da budu prva reč, i baš od one za koju mi je bilo najverovatnije da je nešto slično tome prva reč, zamenom ponavljajućih slova (tj. grbova) u drugim rečima su se lepo otvorila i ostala rešenja
15. igra (anagrami) - Okej igra, ali treba obratiti pažnju i na anagram solvere koji se mogu naći na internetu, par rešenja je moglo da se pronađe tamo, tako da mislim da je bolje bilo zadržati se na domaćim izvođačima i filmovima
16. igra (matematika) - Šta god da sadrži matematiku bilo bi mi zanimljivo A ovo je i jedna od zanimljivijih matematičkih zagonetki koju može većina ljudi da reši. "Fora" koju sam koristio da brže rešim je da se gledam deljenje, jer tu nema mnogo mogućih kombinacija, a kada se fiksiraju 2 broja, ostali se sami otkrivaju.
17. igra (hemijski elementi) - Po stilu mi je bila drugačija nego ostale igre. Svidela mi se, ali mi je izgledala nekako lako, što govori i da smo je rešili za nekih 15ak minuta. Mislim da je mogla malo da se oteža
18. igra (brojanje životinja) - Odlična igra za VS. Ne zahteva neko prethodno znanje, a zahteva odličnu pažnju, koncentraciju i brzinu. Više takvih igara
19. igra (kruzici) - Ok igra, ali mislim da u paintu nije teško isprobati svaki kružić, pa se svede samo na pitanje ko će to brže odraditi. Nije mi za ovaj stadium igre, pre bih ovako nešto da vidim na početku ujedinjenja, ili pre toga.
20. igra (lavirnit) - Već viđen lavirint i ranije u sezoni. Ok je to, ali mi nije bio nešto zanimljiv, opet iz razologa zato što je to nešto na šta sam navikao.
21. igra (pitanja o sezoni) - Odlična igra, meni možda i najdraža u ovoj sezoni. Super je bilo što se odigrala na chatu, mislim da je tako ispalo mnogo zanimljivije. Čini mi se i da smo dosta bili opušteni dok smo je igrali, bilo je raznih lupanja odgovra, pa je sve to dovelo do toga da ispadne jako interesantna.
22. igra (trakice) - Slično mislim kao i za 19. igru, ok je, ali možda je moglo ranije ovako nešto.
23. igra (finalna osmosmerka) - Rekoh, ne volim osmosmerke Moram da priznam da mi je i Ana pomagala, inače bih bio apsolutno očajan u toj igri. Ali drugi korak je bio dosta dobar, i ono što sam rekao za 15. igru je dobro što nije radilo u ovoj, pa sam time samo dodatno potrošio vreme pokušavajući da se snađem kada već iz prve nisam znao, umesto da sednem i razmišljam još malo o mogućim rešenjima.
Sve u svemu, mislim da je jako teško napraviti dobre 23 igre, a mislim i da je bilo nekih jako kvalitetnih igara ovde. Ono što bih voleo da vidim je da neke originalnije igre kao što su pronalaženje jezera ili gradova (sa nekim smislom), brojanje životinja, pitanja o sezoni, šifre i kodovi, i slično, budu završne igre, a one već viđenje (osmosmerke, lavirnti i puzzle) budu dok su plemena.
Message edited by DuX - Tuesday, 19 December 2017, 04:00:45 |
|
| |
Lavica88 | Date: Tuesday, 19 December 2017, 09:04:56 | Message # 218 |
Vučica
| Da vratite Ninu na forum posaljite broj 11 na 3355, a da Kokan progleda broj 12 na 3355!
~ Radi kako misliš, živi kao lavica! ~
|
|
| |
troya | Date: Tuesday, 19 December 2017, 12:58:24 | Message # 219 |
The Grim Reaper
Group: Game host
| Da prokomentarišem igre.
DuX za većinu igara je pozitivan komentar i hvala na tome, ali ajde da se osvrnemo i na ove druge i da ih vidimo iz mog ugla.
Za nonogram se slažem sa tobom, i to sam video tek kada si rešio za 25 minuta a znam da bi meni treba malo duže.
Šah je namerno bila okrenuta tabela da bi se izbeglo varanje, ali moraš da razumeš da vas je jedino cinjenica da ste novi i da je to tek 4. igra spasila da oba plemena završite na plemenskom savetu u najkraćem mogućem roku. Tako bi ovi stari prošli, plus ste vi imali čak 3 minuta za razmišljanje a trebalo je 2.
XO, kao i conect4 ne mogu da se varaju, jer su obe table dosta veće od onih na netu, tako su mogućnosti poteza mnogo širi i ti kompjuteri ih ne obuhvataju.
Drugi tajni imunitet nije ni trebao da bude teži, nego da se nagradi najsnalažljivija osoba koja nadje one sakrivene tragove. Uopšte nije fora da samo 3 najbolja igrača u sezoni pokupe sve nagrade, nego da većina može da ima šanse.
Ne vidim problem što su se puzla i lavirint simbolično pojavili još jednom. Prvo 23 igre je zaista puno, i to što su se 2 pojavile nije strašno. Drugo i u pravom survivoru pred kraj postoje igre koje su sastavljene iz prethodnih challenga.
Ako tebi ne idu osmosmerke ne znači da su loše xD
Jezera su bila i u završnim fazama, ali moraš da priznaš da je igra teška i da je bolje da je radi više ljudi.
Oni kružići nisu mogući u okviru plemenskih borbi, kao ni ona sa trakicama, tj. moguće je, ali bi se opet svelo da 1 osoba osvaja imunitet za pleme. Ne može više osoba u isto vreme raditi u paintu na istoj slici.
|
|
| |
EthanMorasca | Date: Tuesday, 19 December 2017, 13:29:51 | Message # 220 |
Vašljivi glodar
| Quote DuX ( ) 6. igra (pogađanje gradova)- Vrlo zanimljiva igra i jako mi se svidela jer svako može veoma lako da učestvuje i bude dobar, a opet može se napraviti i strategija da se stekne bar mala prednost u igri. Quote DuX ( ) 7. igra (nalaženje gradova koji se uklapaju u pojomve)- Još jedna izvanredna igra. Imala je i individualni i timski deo, a mogućnosti za timsku saradnju su bile baš velike. Quote DuX ( ) treći tajni imunitet:- Ubedljivo najbolja igra za tajni imunitet. Quote DuX ( ) 18. igra (brojanje životinja)- Odlična igra za VS. Ne zahteva neko prethodno znanje, a zahteva odličnu pažnju, koncentraciju i brzinu. Više takvih igara Ovo su moje igre i trag za imunitet, drago mi je da su ti se dopale.
Quote DuX ( ) 9. igra (traženje jezera)- Nisam prisustvovao ovoj igri, a čini mi se da ne bih mnogo ni doprineo. Izgleda mi ok, ali se sve završilo na neku sreću ko je ubo prava jezera. Finska ima skoro 200000 jezera, i ne znam kako je moguće pronaći bilo koje, čak i dobrom timskom organizacijom. Da li postoji neka dobra taktika za ovu igru? Slažem se da nije baš najbolja igra, posebno zbog velikog broja jezera u Finskoj. Treba ipak imati na umu da najveći deo tih 200.000 jezera čine jako mala jezera koja verovatno i nemaju nazive. Najbolja taktika za ovu igru je dobra raspodela teritorije za pretraživanje među saplemenicima. Što se tiče sposobnosti, potrebne su naravno brzina i vizuelno pamćenje u smislu pamćenja izgleda jezera kako ne bi moralo non-stop da se proverava kako traženo jezero izgleda. Ali je činjenica da sreća igra mnogo veću ulogu nego što je prikladno za jednu igru.
Quote DuX ( ) 17. igra (hemijski elementi)- Po stilu mi je bila drugačija nego ostale igre. Svidela mi se, ali mi je izgledala nekako lako, što govori i da smo je rešili za nekih 15ak minuta. Mislim da je mogla malo da se oteža Ja jako volim ovu igru, smislio sam je kada sam organizovao VS: Vampires, čini mi se. Jeste mogla da bude teža, mogao sam da zadam neku dužu reč od reči "minerali" ili da uvedem neke dodatne uslove, ali nisam prvenstveno zbog toga da bih smanjio mogućnosti da nešto pođe po zlu. Igra je dosta slobodnog karaktera, pa sam hteo da izbegnem eventualno natezanje ukoliko neko sastavi izmišljenu reč ili neki regionalizam ili tako nešto.
yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
|
|
| |
LaraCroft | Date: Tuesday, 19 December 2017, 14:13:03 | Message # 221 |
Imperija
| Quote troya ( ) XO, kao i conect4 ne mogu da se varaju, jer su obe table dosta veće od onih na netu, tako su mogućnosti poteza mnogo širi i ti kompjuteri ih ne obuhvataju. A i kompjuter lako moze da se pobedi u 5 IN ROW i to da se istovremeno gleda i neki film na TV ili cita zanimljiva knjiga. Samo pocnes da ga saljes na dve razlicite strane table i on se uvek "pogubi".
Pobediti Ethana (a da on ne zna protiv koga zapravo igra), e to je dostignuce
#NistaProtivEthana
I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna. I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!
|
|
| |
EthanMorasca | Date: Tuesday, 19 December 2017, 14:22:53 | Message # 222 |
Vašljivi glodar
| Nije nikakvo dostignuće pobediti me u XO, ja to ne umem da igram.
yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
|
|
| |
stingemmm | Date: Tuesday, 19 December 2017, 14:55:20 | Message # 223 |
Trainwreck diktator
| Quote Stefan97czv ( ) kako je luka više vjerovao Ani nego meni kada je znao sam da je strasno jak igrač dok ja igram na emocije? Kada sam to rekao? Baš sam eksplicitno izjavio da sam više tebi verovao ali da je Ana bila korisnika u smislu konekcija sa Ekenasom.
Go fuck your prototype I'm an upgrade of your stereotype.
|
|
| |
stingemmm | Date: Tuesday, 19 December 2017, 15:06:15 | Message # 224 |
Trainwreck diktator
| Quote DuX ( ) Moram da priznam da mi je i Ana pomagala Mogao si i ovo da pomeneš kao plusić za mene Quote DuX ( ) 18. igra (brojanje životinja) - Odlična igra za VS. Ne zahteva neko prethodno znanje, a zahteva odličnu pažnju, koncentraciju i brzinu. Više takvih igara Skroz sam zaboravio na ovu igru kad sam ja razmišljao koje su mi omiljene, slažem se skroz
|
|
| |
stingemmm | Date: Tuesday, 19 December 2017, 15:18:03 | Message # 225 |
Trainwreck diktator
| Quote EthanMorasca ( ) Ja jako volim ovu igru, smislio sam je kada sam organizovao VS: Vampires, čini mi se. Jeste mogla da bude teža, mogao sam da zadam neku dužu reč od reči "minerali" ili da uvedem neke dodatne uslove, ali nisam prvenstveno zbog toga da bih smanjio mogućnosti da nešto pođe po zlu. Igra je dosta slobodnog karaktera, pa sam hteo da izbegnem eventualno natezanje ukoliko neko sastavi izmišljenu reč ili neki regionalizam ili tako nešto. Meni je kod ove igre bio problem što sam našao smislenu reč kao jednu od prve četiri koja nije bila predviđena i samim tim sam svaku dalju šansu izgubio. Ali dobra je igra činjenično, tako nešto nije baš jednostavno predvideti.
Quote EthanMorasca ( ) Što se tiče sposobnosti, potrebne su naravno brzina i vizuelno pamćenje u smislu pamćenja izgleda jezera kako ne bi moralo non-stop da se proverava kako traženo jezero izgleda. Jezera su mene ubedljivo najviše frustrirala, ali zapravo mislim da stoji ovo o sposobnostima i da su samo neke finese falile da igrica bude jedna od najboljih(mada mi je svakako emocija prema njoj sve bolja kako što više vremena protiče od nje). Recimo, da smo tražili nešto čega ima jedno sto puta manje
|
|
| |