Reunion Show
|
|
LaraCroft | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:23:03 | Message # 226 |
Imperija
Group: Publika
Status: Offline
| Quote EthanMorasca ( ) Nije nikakvo dostignuće pobediti me u XO, ja to ne umem da igram. biggrin Eh, ja te uzdizem, a ti tako...
I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna. I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!
|
|
| |
troya | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:24:25 | Message # 227 |
The Grim Reaper
Group: Game host
| 2. ciklkus
Čuveni šah fijasko u kome Ekenas osvaja Imunitet.
Počeo je 2. plemenski savet plemena Nuuksio u kome je vladala velika drama, bilo je 4-4 izmedju Stefana i Stoleta, da bi u ponovnom glasanju Pejko promenio svoj glas, tako da je ispao Stole rezultatom 4-2.
A Jason i McSteamy su ostali u manjini.
Evo i glasova:
https://i62.servimg.com/u/f62/13/15/40/54/2_plem10.jpg
U ponovnom su svi upisali samo ime, osim kao i uvek nedorečenog Pejka i punog samopouzdanja McSteamya.
https://i62.servimg.com/u/f62/13/15/40/54/2_plem11.jpg
Uskoro i intervjui koji su se desili nakon ove ludnice.
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:25:31 | Message # 228 |
Major general
| Quote troya ( ) Šah je namerno bila okrenuta tabela da bi se izbeglo varanje, ali moraš da razumeš da vas je jedino cinjenica da ste novi i da je to tek 4. igra spasila da oba plemena završite na plemenskom savetu u najkraćem mogućem roku. Tako bi ovi stari prošli, plus ste vi imali čak 3 minuta za razmišljanje a trebalo je 2.
XO, kao i conect4 ne mogu da se varaju, jer su obe table dosta veće od onih na netu, tako su mogućnosti poteza mnogo širi i ti kompjuteri ih ne obuhvataju. Ne bi se izbeglo varanje ni okretanjem table, samo posmatraš sve u ogledalu. Takođe za veličine tabli za ove druge igre postoje kompjuteri koji ih opet rešavaju, ili se uopšte ne stigne do toliko velike širine.
Zaboravih da kažem, meni se generalno sviđaju sve logičke igre, i voleo bih ako bi ostale u nekom formatu. Bolji format je možda ono što je i Džejkobs predlagao dok smo igrali šah. Postoji gomila sajtova koji omogućavaju igranje 1vs1, dok ostali mogu da posmatraju. Ako se tu stavi dovoljno malo vreme za razmišljanje (manje od 30s), onda bi se dosta onemoućio i prostor za varanje. Takođe, za šah postoje sajtovi koji znaju da prepoznaju ukoliko korisnik koristi neki kompjuter. U svakom slučaju je prirodnije da se tako igraju takve igre, nego na forumu Ako bi bili uživo, i igrali šah, 4 in a row, ili 5 in a row, to bi mi bile omiljenje igre
Quote troya ( ) Ako tebi ne idu osmosmerke ne znači da su loše xD Nisam ni rekao da su loše, samo da mi subjektivno nisu zanimljive. Nije mi se svidelo ni što je to bila odlučujuća igra na kraju, ali opet, subjektivna stvar, ne žalim se Verujem da se većem broju ljudi ne bi svidela neka matematika na kraju, iako bih to najviše voleo
Quote troya ( ) Oni kružići nisu mogući u okviru plemenskih borbi, kao ni ona sa trakicama, tj. moguće je, ali bi se opet svelo da 1 osoba osvaja imunitet za pleme. Ne može više osoba u isto vreme raditi u paintu na istoj slici. Zašto? Daš nekoliko slika odjednom za rešavanje, slično kao sa puzzlama, i dobijaš odličnu timsku igru - podela posla, vidi se ko je sporiji ili ko je pogrešio negde što može biti ključno, pa onda se tako stvaraju novi razlozi za izbacivanje na plemenskom... Mislim da sve timske igre treba da budu takve, gde jasnije može da se vidi ko je koliko doprineo.
|
|
| |
troya | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:25:39 | Message # 229 |
The Grim Reaper
| Pejko kaži nam ko te je preveslao, Jason ili Steamy?
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:25:42 | Message # 230 |
Major general
| Quote LaraCroft ( ) A i kompjuter lako moze da se pobedi u 5 IN ROW i to da se istovremeno gleda i neki film na TV ili cita zanimljiva knjiga. Samo pocnes da ga saljes na dve razlicite strane table i on se uvek "pogubi". Pitanje je protiv kakvog programa si ti igrala. Igra je takva da je dokazano da prvi igrač ima prednost i pobeđuje ako igra "perfektno". Tako da dobro napravljeni AI tehnički ne može da izgubi u ovoj igri ako igra prvi, niti može da se "pogubi". Ako ti igraš prva, onda imaš prednost, i perfektnom igrom možeš da pobediš, ali ako napraviš jedan pogrešan potez, izgubićeš ili će biti nerepeno. Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Gomoku#Computers_and_Gomoku Takođe piše da je računar ove godine pobedio i najboljeg ljudskog gomoku igrača.
Inače, u 2017. godini kompjuter je pobedio i najboljeg čoveka u igri "go" (koja je najzahtevnija za kompjuter zbog broja mogućih poteza, i zbog teškog računanja ko je u dobroj poziciji), a pre 2 nedelje je isti program pobedio i u šahu stockfish-a (trenutno najbolji AI za šah) učeći samo 4 sata igrama protiv samog sebe bez prethodnog znanja o drugim partijama i istorijskim ljudskim igrama.
Time je praktično dokazano da čovek više ne može pobediti računar ni u jednoj igri gde su logička i striktna pravila, što je sasvim očekivano u današnjem vremenu.
Sledeći korak je da računar pobedi u igri tipa Survivor, i tada svet treba da počne da se brine
Message edited by DuX - Tuesday, 19 December 2017, 16:33:16 |
|
| |
troya | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:29:22 | Message # 231 |
The Grim Reaper
| Ne znam kako bih komentarisao priče o igranju sa ogledalom.
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:31:03 | Message # 232 |
Major general
| Quote troya ( ) Ne znam kako bih komentarisao priče o igranju sa ogledalom. Hahahah, nisam mislio bukvalno da držiš ogledalo ispred kompa
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:33:51 | Message # 233 |
Major general
| Quote troya ( ) Pejko kaži nam ko te je preveslao, Jason ili Steamy? ili Stefan?
|
|
| |
LaraCroft | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:35:33 | Message # 234 |
Imperija
| Quote DuX ( ) Sledeći korak je da računar pobedi u igri tipa Survivor, i tada svet treba da počne da se brine Ma, dok je nase Tiksi, nema kompjuter nikakve sanse
I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna. I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 16:58:03 | Message # 235 |
Major general
| Quote stingemmm ( ) Mogao si i ovo da pomeneš kao plusić za mene Možda nisam napomenuo nigde, ali svakako tvoje igranje u igrama na ujedinjenju, pa i u toj poslednjoj, je bio dobar plus za moj glas
|
|
| |
stingemmm | Date: Tuesday, 19 December 2017, 17:33:33 | Message # 236 |
Trainwreck diktator
| Quote DuX ( ) Verujem da se većem broju ljudi ne bi svidela neka matematika na kraju Ja bih živeo za finalnu borbu koja je neka verovatnoća/kombinatorika
Go fuck your prototype I'm an upgrade of your stereotype.
|
|
| |
DuX | Date: Tuesday, 19 December 2017, 17:36:50 | Message # 237 |
Major general
| Quote stingemmm ( ) Ja bih živeo za finalnu borbu koja je neka verovatnoća/kombinatorika Auh. Što nam onda troya nije priredio to zadovoljstvo
|
|
| |
Lavica88 | Date: Tuesday, 19 December 2017, 17:38:25 | Message # 238 |
Vučica
| Dux, Lara je korisnik Windows '95 operativnog sistema.
~ Radi kako misliš, živi kao lavica! ~
|
|
| |
stingemmm | Date: Tuesday, 19 December 2017, 17:40:32 | Message # 239 |
Trainwreck diktator
| Quote troya ( ) Pejko kaži nam ko te je preveslao, Jason ili Steamy? Ja koliko se sećam, Steamy je tada bio iza plana da se izbaci Stefan, imao je konekcije na sve strane i bio je prilično ključna figura u plemenu. Međutim, baš je overplayovao ovaj plemenski, mi smo svi hteli da izbacimo Pejka koji je do tada bio neaktivan, i da se samo držao toga i čekao sledeći plemenski za pravljenje velikog move-a verujem da bi daleko dogurao.
|
|
| |
stingemmm | Date: Tuesday, 19 December 2017, 17:42:05 | Message # 240 |
Trainwreck diktator
| Quote DuX ( ) Auh. Što nam onda troya nije priredio to zadovoljstvo VS 10: Programeri+matematičari+pokeraši vs Windows 95
|
|
| |