Reunion Show
|
|
Džejkobs | Date: Monday, 18 December 2017, 02:03:27 | Message # 76 |
Jednooki pirat
Group: Publika
Status: Offline
| Cestitke Noleeee! Pravi pobednik iz neke moje perspektive nakon što sam iščitao ceo finalni plemenski savet.
Luka i Nikola i vama čestitam jer ste genijalni :D. Mada pošto ste braća mogli ste ladno i da okrenete sve na svoju vodenicu da ste imali drugačiji pristup igri ali sve je to ono šta bi bilo kad bi bilo.
Bole čestitam i tebi i jedino što mi je zasmetalo je što na finalnom plemenskom nisi izneo sve ma nisi izneo ni pola svojih poteza i smatram da si to mogao da uradiš i da si to uradio možda bi i promenio nešto u svoju korist.
Message edited by Džejkobs - Monday, 18 December 2017, 02:14:54 |
|
| |
Stefan97czv | Date: Monday, 18 December 2017, 02:06:19 | Message # 77 |
Lieutenant general
| Quote stingemmm ( ) A Stefane, ako te zanima zašto nisi spasen na prvom plemenskom ujedinjenja, iščitaj Duxovu i moju prepisku na finalnom plemenskom, postoji deo u kom smo se obojica složili kako bi to bio užasan dugoročan potez po Nikolu i mene. Mislim da bi se sigurno isplatio vise nego cuvanje ane recimo,ali kako god Cisto da mi se ne naljutis zasto moj glas nije otisao tebi.
Message edited by Stefan97czv - Monday, 18 December 2017, 02:23:50 |
|
| |
Stefan97czv | Date: Monday, 18 December 2017, 02:22:59 | Message # 78 |
Lieutenant general
| Quote stingemmm ( ) To je prosto bilo nešto nalik odustajanju uzimajući u obzir da ja nikada ne bih zapravo odustao(zbog okolnosti u okviru same igre barem sigurno ne). Tada sam se pomirio sa činjenicom da 99% ne pobeđujem i iracionalno sam hteo barem da kažem ljudima šta imam jer me je mnogo iznerviralo to što osobe koje ispadnu uzmu i prave se najpametnije i pričaju o svojim ličnim mišljenjima o igri kao o činjenicama i time kreiraju skroz pogrešnu percepciju među porotom i publikom. Stefan me je nakon Nikolinog izbacivanja preplavio informacijama u fazonu 'eto vam kad ste Anine marionete radi preživljavanja jednog kruga, svi to kažu', i aposlutno fascinantno mi je bilo da su i cele porota i publika progutale to kao bezuslovno tačnu činjenicu, a osim Stefana, ja jednu jedinu reč nisam razmenio ni sa kim od tih ljudi. Kao što sam objasnio u finalu, moja igra je sve vreme bila dugoročna, a s obzirom na to da sam video na kakvu je reakciju Nikola naišao, znao sam da ću teško ja tu nešto da objasnim ikome i onda mi je čitav trud oko igre postao besmislen ako već niko neće biti u stanju da sasluša moje argumente za pobedu zbog već formiranih mišljena. Dodatno, bilo mi je frapantno kako su određeni potezi u okviru igre bili ekstremno osuđivani od strane ljudi koji su sebi dopuštali da na ličnoj osnovi vređaju druge takmičare, to mi je tek paradoks bio. Već sam večeras rekao da je ono što je bilo najiritantnije u igri bilo ponašanje ljudi koji ne znaju da prihvate poraz, a tada je bila kulminacija toga i jednostavno nisam uspeo da se suzdržim od govorenja svega što mi je tada bilo na umu. U svakom slučaju, sa strateške perspektive se kajem zbog tog izliva, ali apsolutno stojim iza svega tada izgovorenog(deo vezan za ljude koji ne znaju da gube i deluzionalnost porote, ne sarkastične šale na račun lilake, za to sam joj se nešto kasnije i izvinio).Mada, zanimljiv mi je fenomen prvog porotnika koji sam primetio i u pravom Survivoru. Stefanova mišljenja su vrlo daleko odjeknula iako bi se većina takmičara koji su tada ostali u igri (sori Stefke) složila da on apsolutno ni u šta nije bio upućen. Iz ove price ispada,izgubio sam zato sto je Stefan prodao pricu publici koja nije istinita.Kako god ti mislio ja sam bio ogorcen na Nikolu iz dobro poznatih razloga,da ne ponavljam sto puta.Shvatam ja ovo je igra kao sto ana kaze bude trenutak kada svako svakog laze,ali jednostavno kad te laze drugi saveznik a slaze se sa svim tvojim odgovorima onda ne mozes biti ravnodusan,i to sa aninom marionetom je doslo spontano iz komentara i to je bila sprdnja i zajebancija,ali 101% je tacno da bi od mene znali sta ocekujete,za razliku od nje i da sam ja idealan bio da se vucem tamo do top 4-6 sta god vi mislili. A izgubio si samo zato sto si tu vece dozvolio sebi taj ispad. Jer ja sam kao i Leo ako se vezem za nekoga i vjerujem mu sto posto,ako mi kaze nesto sto mi u tom trenutku ne odgovara moj glas nece dobiti i sve sto je do tada bilo ne postoji. A da game changeri,sto si ti bio ne pobedjuju imas primjer na koliko hoces survajvera i cesce se desi da pobede ljudi koji su se najvise drzali saveza i najmanje lagali nego neko ko je okrenuo tok cele igre.
|
|
| |
stingemmm | Date: Monday, 18 December 2017, 02:26:28 | Message # 79 |
Trainwreck diktator
| Quote Sac ( ) Sa boljom socijalnom igrom, mislim da si mogao da ugrabis i taj jedan glas sto ti fali. Koliko cenis socijalni aspekt Survivora i koliko si se trudio oko njega u toku igre? Vrlo cenim socijalni aspekt i neki od omiljenih igrača američkog su mi dobri socijalni igrači. Nisam od onih koji misle da je strategija jedina bitna komponenta, ali prosto mislim da nisam imao izbora i da sam sa kartama koje su mi podeljene u ujedinjenju odigrao najbolje što sam mogao, uz neke sitne greške. Socijalna igra je mogla da mi bude bolja(pogotovo taj plemenski sa lilake), ali kao što sam rekao kod bivših članova Ekenasa nisam imao šta da tražim sa pričom o dobrim odnosima, kao ni kod Jasona kome su opet preostali finalisti bili lojalniji od mene. Jednostavno, od f7 sam shvatio da je jedina kombinacija u kojoj mogu da pobedim ova i to baš ovom sekvencom poteza kojom i jesam došao do nje, ali nažalost ni to nije bilo dovoljno. Od f7 smatram da sam odigrao perfektno, ali me je nažalost verovanje Ani na kraju koštalo(pošto bi moja igra bila daleko drugačija da je Nuuksio savez opstao, i mnogo lakši i čistiji put do kraja bih imao). A da sam nastavio lojalno od f7, verovatno bih dobio nula glasova protiv Ane, Duxa ili Jasona, i svakako sam mnogo zadovoljniji ovakvim ishodom.
Go fuck your prototype I'm an upgrade of your stereotype.
|
|
| |
stingemmm | Date: Monday, 18 December 2017, 02:29:28 | Message # 80 |
Trainwreck diktator
| Quote Stefan97czv ( ) Iz ove price ispada,izgubio sam zato sto je Stefan prodao pricu publici koja nije istinita.Kako god ti mislio ja sam bio ogorcen na Nikolu iz dobro poznatih razloga,da ne ponavljam sto puta.Shvatam ja ovo je igra kao sto ana kaze bude trenutak kada svako svakog laze,ali jednostavno kad te laze drugi saveznik a slaze se sa svim tvojim odgovorima onda ne mozes biti ravnodusan,i to sa aninom marionetom je doslo spontano iz komentara i to je bila sprdnja i zajebancija,ali 101% je tacno da bi od mene znali sta ocekujete,za razliku od nje i da sam ja idealan bio da se vucem tamo do top 4-6 sta god vi mislili. A izgubio si samo zato sto si tu vece dozvolio sebi taj ispad. Jer ja sam kao i Leo ako se vezem za nekoga i vjerujem mu sto posto,ako mi kaze nesto sto mi u tom trenutku ne odgovara moj glas nece dobiti i sve sto je do tada bilo ne postoji. A da game changeri,sto si ti bio ne pobedjuju imas primjer na koliko hoces survajvera i cesce se desi da pobede ljudi koji su se najvise drzali saveza i najmanje lagali nego neko ko je okrenuo tok cele igre. Ja Nokovu pobedu ni u jednom trenutku nisam osporio i prvi sam mu čestitao, savršeno dobro razumem da najbolji strateški mozak nije dovoljan za pobedu. A ovaj drugi deo opet ništa ne objašnjava, naravno da ste Leo i ti bolji saveznici ali vas dvojica niste imali konekcije koje su imali Ana i Nikola. Džabe mi savez od troje ako je protiv mene savez od osmoro.
|
|
| |
Stefan97czv | Date: Monday, 18 December 2017, 02:30:23 | Message # 81 |
Lieutenant general
| I jos ne vidim u kom sam postu tvoju igru i tvoju strategiju omalovazavao ili kako vec,mislim da sam samo o Nikoli pricao dok sam tebe komentarisao kao jedinog mog saveznika koji je ostao do kraja,cak sam i pisao da bi volio da ti pobjedis
|
|
| |
Stefan97czv | Date: Monday, 18 December 2017, 02:32:31 | Message # 82 |
Lieutenant general
| Quote stingemmm ( ) Ja Nokovu pobedu ni u jednom trenutku nisam osporio i prvi sam mu čestitao, savršeno dobro razumem da najbolji strateški mozak nije dovoljan za pobedu. A ovaj drugi deo opet ništa ne objašnjava, naravno da ste Leo i ti bolji saveznici ali vas dvojica niste imali konekcije koje su imali Ana i Nikola. Džabe mi savez od troje ako je protiv mene savez od osmoro. Pa tim prvim plemenskim je se situacija mogla okrenuti za 360 stepeni upravo zbog vas koji ste imali konekcije sa njima i mogli ste lagati njih umesto sto ste lagali nas i mislim da bi ti to bio cistiji put do finala sigurno,pogotovo jer ti je nikola brat i trebao bi nam samo matija.
Na koju foru je Noko pobedio? Bio je odbacen u crveno pleme,ali je sa svojima uvek glasao onako kako su se dogovarali i nije lagao "mnogo" i uspio pokupiti i nase glasove,to je bas ono sto pricam da si mogao i ti uraditi +imali smo imunitet i covjek je hteo da ga iskoristi na nekome za koga je mislio da ce glasati ekenas,znaci imali ste sve apsolutno a ovako ste izugibili i moj i njegov glas u finalu
I imali bi egal tada i borbu za dupli glas,i anu kao najvecu prijetnju i ko nekog kome se nije moglo vjerovati na ziceru Ne moze me niko ubjediti da ti se taj scenario ne bi vise isplatio od ovoga.
Message edited by Stefan97czv - Monday, 18 December 2017, 02:40:50 |
|
| |
stingemmm | Date: Monday, 18 December 2017, 02:36:35 | Message # 83 |
Trainwreck diktator
| Quote Džejkobs ( ) Mada pošto ste braća mogli ste ladno i da okrenete sve na svoju vodenicu da ste imali drugačiji pristup igri ali sve je to ono šta bi bilo kad bi bilo. Ćao Džejkobse, meni si ti delovao kao zanimljiv lik i žao mi je što si se povukao jer mislim da bi još više začinio ovo ujedinjenje. Mi smo imali skroz spreman plan kako da dođemo do kraja i sa kim(mada bi verovatno jedan od nas izdao onog koji bi u tom trenutku bio veća pretnja), ali moja greška je bila toliko verovanje Ani koja nas je prosto nadigrala neočekivanim konekcijama sa Ekenasom, ali mislim da stvarno osim toga nismo mogli mnogo toga drugačije da uradimo. Ja sam pogotovo nakon njegovog ispadanja nisam mogao bolje, to sam i malopre objasnio. Voljan sam da čujem sugestije o tome kada i kako smo mogli da se stavimo u bolju poziciju Ali realne priče, ne "veći trud u borbama za Nuuksio" Ovo sam već Duxu rekao, pošto smo počeli u istom plemenu, i to plemenu u kom je već na drugom savetu povučena crta sa klanovima, ne mislim da je naš savez bio išta snažniji i sa više potencijala nego njegov sa Džojbom. Da smo krenuli u različitim plemenima, ovo bi bila skroz druga igra.
|
|
| |
stingemmm | Date: Monday, 18 December 2017, 02:39:15 | Message # 84 |
Trainwreck diktator
| Quote Stefan97czv ( ) Pa tim prvim plemenskim je se situacija mogla okrenuti za 360 stepeni upravo zbog vas koji ste imali konekcije sa njima i mogli ste lagati njih umesto sto ste lagali nas i mislim da bi ti to bio cistiji put do finala sigurno,pogotovo jer ti je nikola brat i trebao bi nam samo matija.
Na koju foru je Noko pobedio? Bio je odbacen u crveno pleme,ali je sa svojima uvek glasao onako kako su se dogovarali i nije lagao "mnogo" i uspio pokupiti i nase glasove,to je bas ono sto pricam da si mogao i ti uraditi. Ja mislim da bismo bili redom od desetog do sedmog mesta da smo napravili haos tada. Matija nije hteo sa nama u tom trenutku, kao ni Ana. Možda sam mogao da sam ušao brojčano jači u ujedinjenje. Ovako sam mogao da završim ili kao ti ili kao Jason, ili u najboljem slučaju kao finalista sa nula glasova da sam se držao lojalne igre.
|
|
| |
Stefan97czv | Date: Monday, 18 December 2017, 02:45:27 | Message # 85 |
Lieutenant general
| Quote stingemmm ( ) a mislim da bismo bili redom od desetog do sedmog mesta da smo napravili haos tada. Matija nije hteo sa nama u tom trenutku, kao ni Ana.Možda sam mogao da sam ušao brojčano jači u ujedinjenje. Ovako sam mogao da završim ili kao ti ili kao Jason, ili u najboljem slučaju kao finalista sa nula glasova da sam se držao lojalne igre. Pa rekao sam ti jedina stvar je bila ubjediti matiju koga su ovi odbacili isto kao i mi nikolu,a ne smijemo ni spominjati da se i ana mogla izbaciti jos tad jer ste bukvalno imali sve i mogli ste birati ko da ispadne,a moje izbacivanje tad je bio pogresan potez jer ste lagali i mene i lea i samim tim izgubili dva glasa za finale,posto vam je pobeda bila jedini cilj i tebi i nikoli
|
|
| |
Džejkobs | Date: Monday, 18 December 2017, 02:46:56 | Message # 86 |
Jednooki pirat
| Luka, ovo poslednje sto si rekao je ono o cemu razmisljam od kad sam odustao a to je da bi ovo bila skroz druga igra da su se plemena samo malo drugacije izmesala.
U svakom slucaju moje odustajanje samo mene boli onoliko koliko boli ali to je zato sto sam jako takmicarski nastrojen pa mi je izdaja isprva tesko pala posto sam uvek bio iskren sa svima mada sam napravio eto jedan pogresan potez i eto to me je dovelo do odustajanja. I da razjasnim neke stvari, ja jesam pokusao da blindsajdujem Boleta ali samo zbog toga sto sam uvideo kakvim se taktikama bavi i to mi se nimalo nije svidelo i shvatio sam da sam grdno pogresio sto sam prihvatio savez sa njim ali to se desilo samo zato sto nisam poznavao nikog a on mi je prvi prisao... Nisam trebao da mu verujem i nisam trebao da se uplicem u bilo kakve spletke jer je to eto dovelo do toga da dux i vanda okrenu meni ledja i kad sam to skontao nista mi nije drugo preostalo nego da odustanem. Nisam dugo igrao survivor i verovatno je i to uticalo na raspad sistema u jednom trenutku :D. Mada to se nece ponoviti u sledecim vs-ovima. Nema odustajanja pa ispao ja na prvom plemenskom ili tek kasnije.
Sto se tice Ane ja sam joj verovao i nisam pogresio :D. Slazem se sa onim sto je rekao Sac, da ti je socijalna igra bila malo drugacija ti bi mozda i pobedio i mozda bi i opravdano verovao Ani ovako citajuci plemenske savete vidim da su se neke stvari odmakle kontroli tako da svaka cast sto si uopste dosao do finala nakon onako burnih plemenskih saveta. Super odigrano samo eto ne dovoljno. Iskreno moj glas bi isao Noletu u finalu samo zato sto si sebe prozvao zmijom a i vrv bi uticao i Nikolin post na mene da preusmerim glas na Noleta koji je super odigrao u smislu da nije spletkario i da se tako ocuvao do samog kraja i pobedio.
Message edited by Džejkobs - Monday, 18 December 2017, 02:47:20 |
|
| |
Stefan97czv | Date: Monday, 18 December 2017, 02:48:32 | Message # 87 |
Lieutenant general
| Jedina razlika bi bila u tome sto bi matija izgubio povjerenje ekenasa umjesto sto ste vi izgubili nase sto vas je na kraju kostalo pobjede.I opet na kraju ja ti se divim kako si uopste dosao do finala pored svih okolnosti,ali da si mogao pametnije i od ovoga mislim da jesi Sve u svemu lako je biti general posle bitke
Message edited by Stefan97czv - Monday, 18 December 2017, 02:50:05 |
|
| |
Sac | Date: Monday, 18 December 2017, 02:50:41 | Message # 88 |
Izjahani jahač
| Sta mislis zasto su favoriti bili Dux, Ana i Jason? Koliko je igra svakog od njih slicna sa tvojom?
Imam 99 problema, ali ti nisi jedan od njih.
Message edited by Sac - Monday, 18 December 2017, 02:51:00 |
|
| |
stingemmm | Date: Monday, 18 December 2017, 09:39:42 | Message # 89 |
Trainwreck diktator
| Quote Sac ( ) Izjahani jahač
Group: Publika Messages: 2070 Awards: 8 + Reputation: 88 ± Reproofs: 0% Status: Offline Sta mislis zasto su favoriti bili Dux, Ana i Jason? Koliko je igra svakog od njih slicna sa tvojom?
Mislio sam da su Ana i Dux favoriti jer su bili najočigledniji strateški igrači koji su naizgled sve kontrolisali(i zbog takvog svog viđenja mi je i bilo bitno da ih izbacim na kraju), ali mi sada i nije najjasnije tačno zašto ako se i Jason nalazi u toj grupi. Stvarno pojma nemam, verovatno ta neka lojalnost, mada svakako ne bih svrstao Anu u najlojalnije igrače Doduše, svi oni su bili jako snažni i aktivni u borbama tako da vrlo moguće i to ima udela. Strateški mislim da slično razmišljamo i Ana i Dux i ja, s njima sam(ne računajući Nikolu) najviše voleo da diskutujem o budućim potezima i analiziram situaciju, međutim ključna razlika su nam ciljevi u igri i stvari na koje smo spremni da bismo do istih došli. Socijalno mislim da sam negde na pola puta između njih dvoje, Dux je umeo s vremena na vreme da bude arogantan, tvrdoglav i nadmen u komunikaciji kada se ne složiš odmah sa njim(što je moglo i da ga košta igre da nije imao HII), dok je Ana bukvalno doktorirala to da se osećaš kao njen najbolji prijatelj nakon dve razmenjene rečenice, nešto slično je i noko izjavio i apsolutno se slažem. Ja sam bio neko ko nije mnogo aktivno gradio duboke odnose(baš znajući da ću nekada te ljude morati da izbacim), ali mislim i da nikada nisam ostavio negativan utisak na nekog tokom komunikacije(u okviru igre, pojedini ispadi sa porotom se ne računaju )A Jasonova i moja igra su dva univerzuma očigledno, što je i on rekao u finalnom glasu. I još jedna napomena koju sam pokušao da provučem ali nekako kao da nisu baš shvatili ljudi: ja sam u ovoj sezoni sa stanjem koje me zateklo u ujedinjenju morao da bih uopšte imao šanse da dođem ovako blizu pobede da odigram na način na koji jesam. Da sam imao većinski savez kroz celu igru u kom sam mogao da mirno i bez laži i spletki planiram svoje poteze, naravno da bih odigrao lojalnije. Jednostavno, od f7 je bila takva situacija da sam smatrao da je ovo jedini način da ikakvu šansu imam, mada sam bio svestan da je i ona minimalna. Članovi Nuuksia mogu da potvrde da je moja igra pre ujedinjenja bila prilično čista kada sam imao solidan savez oko sebe.
|
|
| |
stingemmm | Date: Monday, 18 December 2017, 09:42:30 | Message # 90 |
Trainwreck diktator
| Quote Stefan97czv ( ) ali da si mogao pametnije i od ovoga mislim da jesi Ko god nije pobedio mogao je pametnije, to svakako stoji.
|
|
| |