ESC - (ΕΔΤ) 205
|
|
WanderLust | Date: Sunday, 08 March 2020, 20:53:22 | Message # 31 |
Crna vatra
Group: Publika
Status: Offline
|
Ovde imamo original prepevane kod nas pesme "Neprijatelj" Nataše Bekvalac
Ako me vidiš da plačem
Videla sam te u snu da se s mojim noćnim morama boriš Kažeš kako si ih pobedio, Pronalaziš lako način um da umiriš Ali sad me već s pola ljubavi želiš Ali sad me već s pola ljubavi želiš.
Ako me vidiš da plačem, da kao vatra gorim Potraži me u lažima koje nosiš u srcu Ako me vidiš da plačem, da kao vatra gorim Potraži istinu koju si imao u zagrljaju, ja nadalje nemam više suza.
Pogledaj,s praznim flašama se dužim pišem, preterujem, stranice cepam, Tvoje prijatelje ispitujem, tražim te Svi mi govore da nisi više tuSvi mi govore da nisi više tu
Ako me vidiš da plačem, da kao vatra gorim Potraži me u lažima koje nosiš u srcu Ako me vidiš da plačem, da kao vatra gorim Potrži istinu koju si imao u zagrljaju, ja nadalje nemam više suza.
U čekanju tebe niko neće preživeti, Kažu kako si već u tuđem zagrljaju U čekanju tebe gubim pamet I pevam balade ludaka.
Ako me vidiš da plačem, da kao vatra gorim Potraži me u lažima koje nosiš u srcu Ako me vidiš da plačem, da kao vatra gorim Potraži istinu koju si imao u zagrljaju, ja nadalje nemam više suza.
Message edited by WanderLust - Sunday, 08 March 2020, 20:57:24 |
|
| |
WanderLust | Date: Monday, 09 March 2020, 10:45:14 | Message # 32 |
Crna vatra
|
Ovde još jedan "prepev" dosta poznatiji od prethodnog. Dozvolite mi da joj ime ne pominjem.
Istrajavam
Ceo život znam samo da bolujem da volim, došao je trenutak da to sam sebi priznam.
Istrajavam u tome život mi je kao ostrvo ti si mi daleko trpim, čekam, u mom srcu si ti, a život mi je kao ostrvo, istrajavam.
Ceo život brinem o tebi da verujem u bajke da se zbog ove ljubavi ubijam i tako spašavam sebe. Istrajavam.
Message edited by WanderLust - Monday, 09 March 2020, 11:34:47 |
|
| |
WanderLust | Date: Monday, 09 March 2020, 11:07:06 | Message # 33 |
Crna vatra
|
Ovo leto
Ovo leto će biti magično Doživećemo nešto drugačije Zamenićemo dan za noć I sve će ličiti na san
Ovo leto će biti magično Doživećemo nešto drugačije Na after žurkama na plaži Opijaću te šotovima i poljupcima
Ovo leto...
Još odavno Toliko želim da ti priđem Tražio sam način da se približimo i kroz samo jedan pogled Toliko toga smo rekosmo, ja dobih hrabrost Da ti otpevam nešto lepo
Ovo leto će biti magično Doživećemo nešto drugačije Zamenićemo dan za noć I sve će ličiti na san
Ovo leto će biti magično Doživećemo nešto drugačije Na after žurkama na plaži Opijaću te šotovima i poljupcima
Osećam toliko toga ali sam zarobljen u tvom stavu prema meni gledaš me i ćutiš I iznenada Prilaziš mi s pićem i cigaretom u ruci tražeći mi upaljač
Ovo leto...
Message edited by WanderLust - Monday, 09 March 2020, 11:34:10 |
|
| |
WanderLust | Date: Monday, 09 March 2020, 11:30:34 | Message # 34 |
Crna vatra
|
Ovde imamo najpribližniju kopiju originalne pesme i po stihovima. Naš pandan Dženan Lončarević - Ako pitaš Pogotovo refren je skoro pa isti
Dve laži
Ako ikad sretnemo se Nećemo se ni pozdraviti u masi ćemo se izgubiti sa suzom u očima
I ako te dozovem, Krišom pogledaćeš, Ali zamisli - pravićeš se da me se ne sećaš više
I ako pitaš kako mi ide reći ću ti laži dve jednu da te ne volim drugu da sam te zaboravio
I ako pitaš kako mi ide reći ću ti laži dve jednu da te ne volim drugu da sam te zaboravio
Ako ikad sretnemo se dah će nam zastati ni reč nećemo progovoriti ma, time ćemo reći sve
I ako te dozovem Krišom pogledaćeš Ali zamisli - pravićeš se da me se ne sećaš više
Message edited by WanderLust - Monday, 09 March 2020, 11:32:58 |
|
| |
tiksi | Date: Monday, 09 March 2020, 13:11:44 | Message # 35 |
Krtica
| Quote WanderLust ( ) da sam umrla ne bih znalaaaaaaa Zato sto je to bas primer lopovluka, uzimas pesme koje nemaju globalnu popularnost, ovaj lik i sada ima oko 10k pregleda. Ovi ostali samo uzimaju pesme i ne grade na tome svoju reputaciju, vec samo izvode.
Hvala za prevode, prozaicni tekstovi kao i kod nas
Ne čitaj s usana. Usne izgovore stotinu laži. Čitaj iz očiju. Oči ispričaju stotinu istina.
|
|
| |
Jason | Date: Saturday, 14 March 2020, 18:39:08 | Message # 36 |
Generalissimo
| Glasao. Nadam se da su stigli glasovi. Odlicno izdanjeeeee
|
|
| |
Sac | Date: Saturday, 14 March 2020, 18:52:59 | Message # 37 |
Izjahani jahač
| Quote Jason ( ) Glasao. Nadam se da su stigli glasovi. Odlicno izdanjeeeee +1
Imam 99 problema, ali ti nisi jedan od njih.
|
|
| |
troya | Date: Saturday, 14 March 2020, 21:18:44 | Message # 38 |
The Grim Reaper
Group: Game host
| Ivani je nesto iskrslo, procitace glasove sutra.
|
|
| |
Sac | Date: Sunday, 15 March 2020, 16:29:27 | Message # 39 |
Izjahani jahač
| Nas zanima tacan datum i cas citanja glasova
Imam 99 problema, ali ti nisi jedan od njih.
|
|
| |
WanderLust | Date: Sunday, 15 March 2020, 19:35:56 | Message # 40 |
Crna vatra
| Čitanje večeras u 9, prvo da slinavi kaže šta ima, da ga ne zasenim.
Quote troya ( ) Ivani je nesto iskrslo, drago mi je, ja sam Ivana
|
|
| |
Selima | Date: Sunday, 15 March 2020, 20:08:41 | Message # 41 |
Queenpin
| Mene zanima kakva je ovo diskriminacija, pola pjesama dobilo prevod, pola nije
Koga to favorizuješ? Ha?
Message edited by Selima - Sunday, 15 March 2020, 20:09:40 |
|
| |
WanderLust | Date: Sunday, 15 March 2020, 21:01:40 | Message # 42 |
Crna vatra
| Nažalost, nisam stigla da prevedem sve pesme. Na sreću obećavam da ću uraditi to...nekad
Šaroliko i interesantno....iznad svih mojih očekivanja!
A sad malo analiza glasova.....
Što se tiče pesama, Oneiro je slalo njih troje kao predlog, Sac uhvatio prvi red. Remos je bio predložen dvaput s pesmom Kardia Mou Min Anisihis.
Svi su glasali! Jedna pesma je dobila od svih glas, bravo! Jedna od pesama je dobila 5 dvanaestica A jedna 5 trojki
Što se tiče samih pesama uglavnom je to mainstream, ali nimalo loš izbor!
Pesme su
Yianna Terzi - Oniro Mou - Sac Igrao čovek na siguricu….al ima i onih zakletih mrzitelja ove pesme
Elena Paparizou - An me deis na klaio - Jason Ovde dupla sigurica, i na grčkom popularna i pevljiva, a i Nata se ne da Christos Kyriazis - Epimeno - troyaNo comment
Dj Pantelis feat. Papailias - Afto to kalokairi - ErinNavan Ne može ona bez leta i mora pa to ti je Iasonas Mandilas - Hilia Kommatia - AnhelRomantična duša Melisses - Eleges - ivana123Odličan izbor, imam jednu drugaricu non stop nas vuče da slušamo ove uživo Giorgos Alkaios & Friends - OPA - EmmaVeselo, beše i ovo na Evroviziji ili ne? Nikos Vertis - Thelo na me nioseis - tiksiNa Nikosa sve žene seku vene...bravo tiksi, dobra pesma Nikos Vertis - De me skeftesai - DelPiero Ova mu je dosta slabija ...za moj ukus "Min paraharazete" - Greek Patriotic Song - KillyReally? #ništalično Antonis Remos Kardia Mou Min Anisihis - BoleeeOvaj igrao duplu siguricu kao i Jason, em Remos, em od njegovih najpoznatijih kod nas Sakis Rouvas-Theleis i den theleis - SelimaSelima, Selima ….. Antonis Remos Duo psemata - WanderLust
p.s. ljudi, čuste li vi onog bolesnika malopre....ako kasnim večeras, još uvek umirem od smeha
molim vas jer vas volim......ode volim i ja vas u zaborav
|
|
| |
troya | Date: Sunday, 15 March 2020, 21:07:32 | Message # 43 |
The Grim Reaper
Group: Game host
| Procitaj nam glasove jer nas volis
|
|
| |
WanderLust | Date: Sunday, 15 March 2020, 21:13:09 | Message # 44 |
Crna vatra
| Selima koja inaće ima +14 u ovom ESC je glasala ovako
Elena Paparizou - An me deis na klaio 4 Christos Kyriazis - Epimeno - 3 Iasonas Mandilas - Hilia Kommatia 2 Melisses - Eleges - 5 Giorgos Alkaios & Friends - OPA 1 Nikos Vertis - Thelo na me nioseis 6 Nikos Vertis - De me skeftesai 7 "Min paraharazete" - Greek Patriotic Song - 8 Antonis Remos Kardia Mou Min Anisihis 10 Antonis Remos Duo psemata 12
hvala hvala Selima
Message edited by WanderLust - Sunday, 15 March 2020, 21:13:46 |
|
| |
Selima | Date: Sunday, 15 March 2020, 21:14:17 | Message # 45 |
Queenpin
| Uzela si nas na foru sa Dženanom.
|
|
| |