Jel gledao neko ovu novu verziju UBISTVA U ORIJENT EKSPRESU ?
Po traileru koji sam videla, rekla bih da je odlican film, kvalitetni glumci, kostimi, dramaticna desavanja i da su verno isli po knjizi, sto na zalost cesto nije slucaj.
Inace, retki su filmovi sa kompletnim desavanjima u vozu, izdvojila bih KASANDRIN MOST, vrhunski psiholoski triler iz 70 i neke...
Brat ga juce gledao u bioskopu,kaze da je film predobar...odlicni glumci,sjajna radnja...vredi pogledati.
Inace,sto se tice filmova u vozu samo da dodam...http://www.imdb.com/title/tt1706620/
Brat ga juce gledao u bioskopu,kaze da je film predobar...odlicni glumci,sjajna radnja...vredi pogledati.
Pogledala i ja nedavno, slazem se. Radnja filma je moderna verzija cuvene knjige, sve je postavljeno kako treba. Napeto do kraja. Likovi sa svih drustvenih lestvica.
QuotePejko ()
Inace,sto se tice filmova u vozu samo da dodam...http://www.imdb.com/title/tt1706620/
Ledolomac, gledala ga preko nekog besplatnog sajta pre mozda godinu i po dana...
Odlican, s tim sto je to postkataklizmicki film, zanr kakav volim, a voz je kao neka paradigma ovog naseg sveta koji je prethodno nestao pred novim ledenim dobom.
BTW, jel ima ovde fanova STAR WARS-a ? Jel odgledao neko ovaj novi osmi deo ? I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna. I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!
BTW, jel ima ovde fanova STAR WARS-a ? Jel odgledao neko ovaj novi osmi deo ?
Ja sam gledao večeras, zato nisam bio na finalu.
Odličan film, jako sam zadovoljan. Dinamična radnja, stari likovi super, novi likovi fantastični... Od mene 9/10 zvezdica.
Carrie Fisher poslednji put kao princeza Leia Organa - neprocenjivo.
Jedino što mi se nije dopalo je...
...ona neka bežična komunikacija preko pola svemira između Rey i Kyloa, to mi je malo pokvarilo utisak. Svestan sam da su komunicirali posredstvom Sile i da je sve vrlo logično, ali ipak nije po mom ukusu.
yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
Pogledala i ja kod mene u Rodi, malopre se vratih kuci...
NEMA SPOJLERA, CITAJTE SLOBODNO:
Standardi iz prethodnih SW filmova su podignuti po pitanju akcionih scena, a ima i uobicajene sale, sa onim smesnim zivotinjicama, od kojih je stari dobri Cubaka jednu morao da ispece i pojede. Da mu oprostimo, bili bismo i mi gladni na onom ostrvu u svemirskoj bestragiji.
Mala i opasna Rej je glavna u filmu, a uz nju su kao glavni heroji - beli i crni muskarac, kao i Kineskinja, da ceo svet i oba pola odu u bioskop, kako bi i ovaj film zaradio preko 2 milijarde.
Poslednji put smo gledali Keri Fiser u nekoj ulozi, tuzno je gledati premijerno neki film i znati da je glumica umrla pre godinu dana...
BTW, ne znam zasto sam tokom proslog filma mislila da je Rej u stvari cerka od Luka Skajvokera? Izgleda da nije, mada ko zna sta nas ceka u Epizodi 9, kroz dve godine.
Da se i ja jednom slozim sa Ethanom oko necega, ocena 9/10
EDIT: Da dodam da ni ovaj film nije bilo potrebno snimati u 3D tehnologiji. Scene nemaju dubinu, sve je kao da citas strip. Jedini film koji je vredelo gledati u 3D bio je Avatar I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna. I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!
Message edited by LaraCroft - Monday, 18 December 2017, 21:47:55
EDIT: Da dodam da ni ovaj film nije bilo potrebno snimati u 3D tehnologiji. Scene nemaju dubinu, sve je kao da citas strip.Jedini film koji je vredelo gledati u 3D bio je Avatar
Potpisujem.
EDIT: Zaboravio sam da napišem da je Laura Dern oduvala u ulozi admiralke Holdo. yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
EDIT: Zaboravio sam da napišem da je Laura Dern oduvala u ulozi admiralke Holdo.
Odlicna uloga, plus strategijski sjajan poslednji potez. I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna. I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!
U pitanju je romantična drama sa Kate Winslet i Idrisom Elbom u glavnoj ulozi. Ukratko, njihov mali avion se ruši na vrh neke planine i tu počinje njihova drama. Film me je kupio odličnim glumcima, radnjom koja drži pažnju i naravno aspektima koji su vezani za preživljavanje. Napeto je do poslednjeg trenutka. Da, zaboravio sam da pomenem da jednu od glavnih uloga u filmu ima pas. Nemojte da vas odbije to što je romantična drama u pitanju, film definitivno nije limunadica. Od mene ocena 10/10. yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
Zamislite, u pitanju je rumunski film. U prevodu na srpski naziv bi glasio Diplomiranje, a na engleskom je prevedeno kao Graduation. Radi se o porodično-društvenoj drami koja se dešava u Klužu, gradu u Transilvaniji. Paralele sa našim društvom su neverovatne, muče ih iste društvene boljke kao i zemlje bivše Jugoslavije, a prvenstveno korupcija. Film je jako mučan zato što se vidi da su likovi u najmanju ruku tužni, a neki od njih i poprilično depresivni. Nema nikakvih tragedija, bolesne dece i slično, a opet je vrlo potresno, što je drugačije od velikog broja filmova. Kada bih opisivao film jednom rečenicom, rekao bih: priča o roditelju koji misli da zna šta je najbolje za njegovo dete. Inače, neverovatno je koliko slovenskih reči se koristi u rumunskom jeziku (npr. prijatelj). Od mene ocena 9/10, neke sitnice su mi ostale nejasne na kraju (ništa preterano bitno). yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
Pogledacu, volim taj filmski zanr. I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna. I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!
Teenage romantični coming of age film, a iz naziva je jasno o čemu se radi. Interesantni likovi i simpatična hemija među njima, ali su zato sporedni likovi katastrofa, bolje da ih nije ni bilo. Film nije predvidiv i to mi se dopada, mislim da je poprilično realan. Ipak, definitivno se ne radi o nekom remek delu, tako da od mene 8/10. Ako vam treba razbibriga od sat i po vremena, možete da bacite pogled. yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
Film je počeo obećavajuće, glavni likovi su mi se jako dopali, posebno Mike, Leandra i Dany. Kada je igra počela, sve se razvijalo realno, bez nekih ispada i gluposti, ali mi je kasnije postalo bezveze sa previše klasičnim zlikovcima. Dopalo mi se što je bilo nepredvidivih momenata, to je veliki plus (npr. Dany u liftu). Uzevši u obzir neke smešne delove radnje (npr. magična zgrada sa metalnim zidovima za koje niko nije znao i slično), ali i činjenicu da mi je film zaista držao pažnju, planirao sam da dam ocenu 7/10. Međutim, kraj je upropastio i onako jako skroman utisak koji je film ostavio na mene, pa zbog toga prelazna ocena 6/10.
Kraj:
Ne znam odakle da krenem. Ono sa bombama koje im je svima stavio u džepove je presmešno. Zli društveni naučnici teraju ljude da ubijaju jedni druge u blindiranim zgradama? Očekivao sam da su u pitanju bar zli psihopatski bogataši. Mislio sam da je vrhunac što poslednji preživeli dobija da popuni anketu na kraju ( ), a onda se, kao poslednji element koji bi trebalo da zapanji gledaoce, ispostavlja da su događaji opisani u filmu samo deo šire mreže bolesnih eksperimenata i da počinje faza 2. Potpuno bezveze.
yeah, you may be good looking but you're not a piece of art
Jako interesantan film, rađen po istinitoj priči o britanskom istraživaču Percyju Fawcettu i njegovim pohodima u Amazoniju. Film je najvećim delom drama sa primesama avanture. Moram priznati da sam očekivao malo više aspekata vezanih za preživljavanje i neku pravu avanturu, ali toga nije bilo. Ipak, to mi nije pokvarilo utisak o filmu, koji mi se u principu dopao. Bilo je dosta kvalitetnih emotivnih momenata, pri čemu su me dva baš dotakla. Ne sviđa mi se što traje skoro 2 i po sata, moglo je to malo da se skrati. Kvalitetan film o zanimljivoj temi (može ponešto i da se nauči), smešten u živopisnim predelima, a uloge tumače dobri glumci (Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller), pa od mene ocena 8/10. yeah, you may be good looking but you're not a piece of art