14. plemenski savet - Forum

[ Updated threads · New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Forum moderator: TheGuardian  
Forum » Virtual Survivor 9 - A Song of Ice and Fire » Završeni plemenski saveti » 14. plemenski savet (Poslednji plemenski savet)
14. plemenski savet
troyaDate: Saturday, 23 November 2019, 12:47:44 | Message # 1
The Grim Reaper
Group: Game host
Messages: 15630
Awards: 87
Reputation: 223
Status: Offline
WanderLust i Anhel dobrodošli na poslednji plemenski savet u Virtual Survivor 9 - Ice and Fire.

Dolaze i članovi Porote – Selima, Angie, JohnLark, Hakerka, DelPiero, StarCraft i Uma koja je izglasana na prošlom plemenskom savetu.

Poslednji plemenski savet će teći na sledeći način: WanderLust i Anhel  će prvo dati svoje uvodne reči, u kojima će pokušati da vas ubede da baš oni zaslužuju titulu Sole Survivor u Virtual Survivor 9 - Ice and Fire.

Nakon toga, članovi Porote će postavljati pitanja finalistima. Možete postaviti koliko god pitanja želite.

To traje do ponedeljka u 22:00, kada ću ja dati znak za početak 24 satovnog glasanja!

Finalisti, imate reč. Srećno!
 
WanderLustDate: Saturday, 23 November 2019, 12:55:52 | Message # 2
Crna vatra
Group: Publika
Messages: 563
Awards: 4
Reputation: 1
Status: Offline
Kaže troya da treba da napravimo uvodnu ili završnu reč...šta god, kako bismo vas ubedili zašto treba da pobedimo. Ja u tu svrhu imam da izjavim sledeće:
SVAKO KO ME BUDE GLASAO DOBIĆE DEO NAGRADE KOJA SLEDUJE POBEDNIKU!!!!PLUS TORTA biggrin  :D 
Pošto nemam ideju šta treba napisati, uzeh da pročitam šta su pisali u prethodnim sezonama i dobih glavobolju vec posle prva dva pročitana.Ja ne znam da li smo svi fini ili nismo dovoljno igrali, ali nigde nikakve intrige i haosa nema.Ja ću se osvrnuti na ono što se sećam i reći kako sam prišla igri generalno, tj.kako sam je igrala.Kao što napisah na poslednjem plemenskom, volim da pobedim kad nešto igram i smatram da je to cilj svake igre, ali ne po svaku cenu, tj.volim da bude dobra konkurencija.Zato se nisam trudila da izbacujem one koje sam smatrala najjačim igračima, niti bih zbog toga pravila saveze.Nisam nikad igrala nešto slično, tj.nisam nikad ništa ni igrala online osim slagalice, šaha i nekih voćkica koje kad se smaram slažem na farmhero, u proseku jednom mesečno. Igram razne društvene igre live i escape igre.

Za igru sam videla negde u nekoj grupi i to je bilo to. Nisam u to vreme imala mnogo vremena da pogledam kako funkcioniše i slično, ali pošto sam pratila survivor imala sam ideju, pa odlučih da sačekam početak.Najveća taktika koju sam imala u celoj igri je bila na samom početku pri prvoj igri gde sam namerno spamovala nekoliko poruka kako bih bila primećena i dobila tu titulu koja je u startu davala tri imuniteta i pogodnost biranja plemena. Devojke su pomogle u tome pošto je bilo samo nekoliko prisutno. Svideo mi se taj deo jer sam rešavala sve te igrice i upadala u te sobe sa lozinkom pre samih takmičara u dva od tri slučaja ako se dobro sećam.Smatram da sam u 70% slučajeva napravila dobar odabir za Blekfajer i da je moglo da ostane na istom ja tu ne bih mnogo menjala, a tu mislim da su Uma i Selima mogle ostati u timu. Jedini član s kojim nisam igrala ni u Blekfajer ni u Vatri je GreenFlash za kog sam verovala da je kandidat za finale i za kog mi je jako žao što je ispao tako brzo.
Smatram da sam pogrešno izabrala ExodusPie-a za Vatru jer sam mislila da treba da steknemo i druge jake igrače jer gubimo Selimu i Umu, ali svakako je ta faza kratko trajala. Exodusa sam glasala i sama i o tome diskutovala i sa nekim drugim igračima u smislu konsultacije za koga misle da treba da glasaju, a konačan zaključak zašto videće se kad se otkriju glasovi, tj.objašnjenja istih.Ukratko, igrao je, a kao da nije jer je bio sa telefona stalno, a i isticao je “ja sam to rešio i ja sam to rekao”, a niko od nas nikad se nije time bavio dok smo igrali kao tim. Svako je doprinosio koliko je mogao i nije drugima to naglašavao.Takođe, slična je priča i sa JohnLarkom za kog sam, iako sam mislila da je pristojno dobar igrač među ostalima, ipak glasala ranije nego što sam mislila da je trebalo da ispadne. Pre svega ga nisam izabrala da ostane u mom timu jer mi njegov stil nije simpatičan, poenta ove igre je bila zabava tako da nema razloga da postoji neka nadmenost, dodatno mi je vrlo zasmetao komentar kako se poznajem sa Exodusom pri kom kad sam mu odgovorila da nikoga ne znam nije se udostojio ni da odgovori nešto..
Takođe onaj famozni izlazak iz chata kad je izgubio od Stara mi je vrlo detinjast i potvrđuje tu nadmenost, a na sve to šlag na tortu kad iako mu Star daje imunitet on ga još uslovno rečeno diskredituje komentarom da ne može da kaže zašto mu je dao da ga ne dovede u neprijatnu situaciju. Sve u svemu nezrelo i dosta nezahvalno, a svi smo još tad znali da ste se poznavali od ranije i da ste verovatno imali savez. Iz tog razloga saveza sam se konsultovala sa još dva igrača gde smo sve troje bili saglasni da je on sledeći koji ispada. O njegovim komentarima sa strane da ja vodim neku politiku i da mu se to ne sviđa ne bih komentarisala jer je ovo zaista samo igra i ne vidim razlog takvim komentarima tipa mizoginizma.
U svim ostalim slučajevima sam glasala ili po kriterijumu toga ko uopšte ne učestvuje ili malo učestvuje, a zatim i za koga sam smatrala da je slabiji igrač od ostalih do kraja.
Zato sam u momentu kad je Hakerka ispala i ja glasala za nju jer znala sam da ne stiže od obaveza,a  iako smo imale lepu komunikaciju na chat-u i smatram da je po kvalitetu u vrhu igrača, ipak sam mislila da bi bilo nepravedno glasati za stalno prisutne članove koji se trude iako su možda bili slabiji.
Smatram da je Uma trebalo biti sa mnom u finalu, ali se nadam da sam se kao igrač pokazala bolje od Anhela i iz tog razloga sam se odlučila za njega nadajući se da će kriterijum pri izboru biti pokazan učinak.

Moji favoriti za pobedu su bili po redu StarCraft prvi, Uma, DelPiero i Selima za koju zaista smatram da je prerano izbačena, Hakerka za koju mislim d aje imala puno da pokaže, ali nije stigla  i GreenFlash na samom početku, ali pošto ne znam kako bi se razvila priča jer nije mnogo igrao, ne mogu negde da ga svrstam određenije.
Naravno smatram da sam i ja među njima jer mislim da sam odličnan performans imala u igrama i tamo gde su mi izmakla dva imuniteta je bilo jer sam jurila i vreme.

Eto toliko od mene.
Cheers i bilo mi je drago igrati sa vama i upoynati vas ovako virtuelno, a troyi i guardianu sve cestitke na organizaciji i realizaciji.
 
AnhelDate: Saturday, 23 November 2019, 13:01:55 | Message # 3
Major general
Group: Publika
Messages: 433
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Pozdrav svima bye Želim čestitati troyi i TheGuardian-u na odličnoj sezoni i da se zahvalim što sam bio deo nje. Da čestitam WanderLust na finalu, nju je sreća nekako pratila još od početka, i da joj se zahvalim na još jednom mestu u finalu.

Meni ovo pre svega nije prvi put da igram Survivor preko foruma, tako da sam bio skoro pa sa svim upoznat. Naravno, nisam znao ko će biti takmičari, kakve će igre biti i ostalo... U početku, nisam bio uspešan u igrama u odnosu na ostale takmičare iz tadašnjeg plemena, tek kasnije sam se malo razigrao. Neke igre su mi odgovarale, neke nisu, i tako... Što se tiče glasanja, od početka Survivora pa sve do sada, sa moje strane nije bilo nikakvih saveza, dogovora, tajnih planova i slično. Iskreno rečeno, polovina takmičara koji su ispali pre ujedinjenja je bilo neaktivno i ispali su svojom krivicom. Kasnije tokom igara su ispadali aktivniji igrači, ali tada je sve zavisilo od Ličnog imuniteta i koliko ćeš imati glasova za izbacivanje. Znači glasao sam svojom glavom i to se uglavnom poklapalo sa ostalim glasovima, ali ne uvek.. Par puta sam posumnjao u svoju bezbednost i mislio da sam ja sledeći. Ne znam da li bih bio izglasan ona dva puta da nisam osvojio Lični imunitet... Kao što sam već rekao, učestvovao sam i na drugom forumu u Survivoru, i ne mogu da ih ne uporedim. Mislim da sam se daleko bolje pokazao u ovom, najviše što se tiče igara. Što se tiče glasanja, ovo je mačji kašalj u odnosu na drugi forum. Tamo je bilo previše svega, verujte mi biggrin

Imajte u vidu da sam tada završio kao drugoplasirani u finalu, pa ne bi bilo fer da i sada bude tako. Eto, toliko od mene. Ako imate neka pitanja, samo napred biggrin

bye
 
StarCraftDate: Sunday, 24 November 2019, 13:52:53 | Message # 4
Lieutenant colonel
Group: Publika
Messages: 117
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Pitanja za finaliste:
1) Da li se poznajete međusobno u pravom životu?
2) Ako pobediš da li će ti biti bar malo krivo zbog drugog finaliste?
3) Ako izgubiš a li ćeš se razočarati u život i probati da izvršiš samoubistvo? (ovo može da utiče na glasanje porote) biggrin 
4) Pošto sada publika odlučuje a ne vaš skill, da li misliš da ti je publika naklonjena i koliko?
5) Da li ti je bar malo frka, ili u fazonu "šta bude - biće"?
6) Da li bi igrao/la ponovo sledeći survivor (bez obzira na ishod glasanja)?
7) Da li si pričao/la o ovom survivoru nekome van ovog foruma?
8) Da li bi preporučio/la ovaj survivor nekome koga znaš?
9) Da li možda imaš neke kritike za organizatore ovog survivora? Šta bi moglo možda bolje da se uradi/izvede?
 
DelPieroDate: Sunday, 24 November 2019, 14:26:42 | Message # 5
Lieutenant
Group: Publika
Messages: 61
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Cestitke za prolaz u finale i srecno na glasanju  biggrin  wacko  :'( 

Pitanja za oboje:

-Ko je bio vas favorit posle prve igre i koga ste vec videli u finalu?
-Za koja dva takmicara/ki mislite da je zasluzio mesto u finale a da to niste vas dvoje?
-Da li ste se dogovarali sa jednim ili vise takmicara tokom ove sezone? Ili nijednim?
-Koja je bila vasa strategija/taktika  tokom sezone i da li ste bili primorani menjati je?

Pitanje ako NISTE odgledali seriju Igra prestola ili procitali serijal Pesma Leda i Vatre

-Da li vas je ova sezona zainteresovala za seriju Igra Prestola ili uopste za svet Pesma Leda i Vatre?  I da li cete odgledati seriju ili procitati knjige kada budete nasli vremena?
 
AnhelDate: Sunday, 24 November 2019, 20:52:14 | Message # 6
Major general
Group: Publika
Messages: 433
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Quote StarCraft ()
1) Da li se poznajete međusobno u pravom životu?


Ne. Ne poznajem nikoga od takmičara. Jedino Chodu (ako je to taj u pitanju) sa onog drugog foruma, mada nisam imao prilike ni da ga pitam, jer nije ulazio na forum svega par puta smile

Quote StarCraft ()
2) Ako pobediš da li će ti biti bar malo krivo zbog drugog finaliste?


Biće mi krivo. Trudila se, borila se i vidi se da joj je na neki način stalo do pobede biggrin

Quote StarCraft ()
3) Ako izgubiš a li ćeš se razočarati u život i probati da izvršiš samoubistvo? (ovo može da utiče na glasanje porote)


Naravno, skočiću u Dunav. Samo da pre toga dođem do njega wink

Quote StarCraft ()
4) Pošto sada publika odlučuje a ne vaš skill, da li misliš da ti je publika naklonjena i koliko?


Stvarno ne bih znao odgovor na ovo pitanje dry

Quote StarCraft ()
5) Da li ti je bar malo frka, ili u fazonu "šta bude - biće"?


Nije mi frka, možda zato što otprilike znam ishod glasanja cool

Quote StarCraft ()
6) Da li bi igrao/la ponovo sledeći survivor (bez obzira na ishod glasanja)?


Naravno. Mada bih više voleo da sledeći bude Veliki brat. U njemu još nisam učestvovao biggrin

Quote StarCraft ()
7) Da li si pričao/la o ovom survivoru nekome van ovog foruma?


Nisam. Mislim da nije bilo razloga za to wink

Quote StarCraft ()
8) Da li bi preporučio/la ovaj survivor nekome koga znaš?


Zašto da ne... smile

Quote StarCraft ()
9) Da li možda imaš neke kritike za organizatore ovog survivora? Šta bi moglo možda bolje da se uradi/izvede?


Možda da su uradili neki kasting ili audiciju za takmičare, pa bi takmičari verovatno bili aktivniji i bilo bi više preokreta i zanimljivijih situacija biggrin
 
AnhelDate: Sunday, 24 November 2019, 22:07:14 | Message # 7
Major general
Group: Publika
Messages: 433
Awards: 2
Reputation: 2
Status: Offline
Quote DelPiero ()
Cestitke za prolaz u finale i srecno na glasanju


Hvala, hvala smile

Quote DelPiero ()

-Ko je bio vas favorit posle prve igre i koga ste vec videli u finalu?


Iskreno nisam imao favorita wink

Quote DelPiero ()

-Za koja dva takmicara/ki mislite da je zasluzio mesto u finale a da to niste vas dvoje?


Nije na meni da to radim. Jedino bih voleo da je Uma u finalu (sa mnom ili umesto mene), ostalo stvarno nzm... cool

Quote DelPiero ()

-Da li ste se dogovarali sa jednim ili vise takmicara tokom ove sezone? Ili nijednim?


Jedino sa Umom pred kraj, ali to ne može da se nazove dogovorom biggrin

Quote DelPiero ()

-Koja je bila vasa strategija/taktika  tokom sezone i da li ste bili primorani menjati je?


Nisam imao taktiku, jedino eto da budem aktivan i da sam tu wink

Quote DelPiero ()

-Da li vas je ova sezona zainteresovala za seriju Igra Prestola ili uopste za svet Pesma Leda i Vatre?  I da li cete odgledati seriju ili procitati knjige kada budete nasli vremena?


Probao sam da gledam GoT, ali me ne privlači. Ni pre, ni sad smile


Message edited by Anhel - Sunday, 24 November 2019, 22:07:49
 
WanderLustDate: Sunday, 24 November 2019, 23:17:12 | Message # 8
Crna vatra
Group: Publika
Messages: 563
Awards: 4
Reputation: 1
Status: Offline
StarCraft

Pitanja za finaliste:

1) Da li se poznajete međusobno u pravom životu?

ne

2) Ako pobediš da li će ti biti bar malo krivo zbog drugog finaliste?

pa izabrala sam ga kako bih pobedila  wacko

3) Ako izgubiš a li ćeš se razočarati u život i probati da izvršiš samoubistvo? (ovo može da utiče na glasanje porote) 

cool

4) Pošto sada publika odlučuje a ne vaš skill, da li misliš da ti je publika naklonjena i koliko?

imam utisak da su mi tri osobe više naklonjene nego Anhelu

5) Da li ti je bar malo frka, ili u fazonu "šta bude - biće"?

šta bude biće, zato ni ne vrbujem nikoga, kao sto reče već, nema veze sa skills, a  na ovo drugo se ne može uticati, tj.da sam ja na vašem mestu već bih imala u toku igre donetu odluku na osnovu iste

6) Da li bi igrao/la ponovo sledeći survivor (bez obzira na ishod glasanja)?

bih

7) Da li si pričao/la o ovom survivoru nekome van ovog foruma?

da, sestri i mužu, oboje umiru od smeha
i nekim prijateljima koje sam ispalila za izlazak pa sam morala objasniti zašto

8) Da li bi preporučio/la ovaj survivor nekome koga znaš?

da

9) Da li možda imaš neke kritike za organizatore ovog survivora? Šta bi moglo možda bolje da se uradi/izvede?

šta je bre sa tim tajnim imunitetima??????

------------------------------------------------------------------------------------------------

DelPiero

Cestitke za prolaz u finale i srecno na glasanju    
Hvala

Pitanja za oboje:

-Ko je bio vas favorit posle prve igre i koga ste vec videli u finalu?
GreenFlash mi je ostavio dobar utisak, bilo je prerano videti ga u finalu rekla bih.

-Za koja dva takmicara/ki mislite da je zasluzio mesto u finale a da to niste vas dvoje?
Ako gledamo od poslednjih sest, tebe i StarCrafta

-Da li ste se dogovarali sa jednim ili vise takmicara tokom ove sezone? Ili nijednim?
Kao što rekoh u uvodnoj reči, dvaput sa dva igrača - ista i to u vidu konsultacije da li bi trebalo ili ne iz razloga ponašanja koje su pokazali.

-Koja je bila vasa strategija/taktika  tokom sezone i da li ste bili primorani menjati je?
Glavna strategija mi je bila igrati se najbolje što mogu i biti fer u skladu sa sopstvenim aršinima i utiscima o drugima.
Nisam je menjala do kraja, tj.sve do odluke ko ide sa mnom u finale.

Pitanje ako NISTE odgledali seriju Igra prestola ili procitali serijal Pesma Leda i Vatre

-Da li vas je ova sezona zainteresovala za seriju Igra Prestola ili uopste za svet Pesma Leda i Vatre?  I da li cete odgledati seriju ili procitati knjige kada budete nasli vremena?

Sumnjam.


Message edited by WanderLust - Sunday, 24 November 2019, 23:20:10
 
SelimaDate: Monday, 25 November 2019, 11:54:06 | Message # 9
Queenpin
Group: Publika
Messages: 710
Awards: 3
Reputation: 4
Status: Offline
1. Zašto mislite da zaslužujete pobjedu? Po čemu ste bolji od protivnika?

2. U koliko igara ste uzeli učešće?

3. Koliko puta ste ostvarili imunitet?
 
JohnLarkDate: Monday, 25 November 2019, 12:22:07 | Message # 10
Major
Group: Publika
Messages: 81
Awards: 0
Reputation: 4
Status: Offline
Stiće pitanje u više nastavaka:
"Takođe, slična je priča i sa JohnLarkom za kog sam, iako sam
mislila da je pristojno dobar igrač među ostalima, ipak glasala ranije nego što
sam mislila da je trebalo da ispadne. Pre svega ga nisam izabrala da ostane u
mom timu jer mi njegov stil nije simpatičan, poenta ove igre je bila zabava
tako da nema razloga da postoji neka nadmenost,"
Koliko se sećam - ćutao sam. Nisam imao vremena da se ekstenzivno bavim
Survivor-om.
Možda sam jednom, kad smo nešto javno diskutovali
nešto rekao - i Wanderlust me je u letu odmah poklapala.
Nije mi prvi put da se srećem sa takvom agresijom i
zato se u ovakvim i sličnim igrama ili trudim da budem u potpunosti u igri ili
da se klonim intriga i politike.
Jer znam da ljudi koji mobuju to rade sa računicom, ma
kako raspirivali emocije drugima.
Ovo je mobovanje.

" dodatno mi je vrlo zasmetao komentar kako se
poznajem sa Exodusom pri kom kad sam mu odgovorila da nikoga ne znam nije se
udostojio ni da odgovori nešto.."
Ja toliko nisam pratio stvari da se bukvalno ne sećam username-a "Exodus".
Ne sećam se ni da li sam ikoga imenovao.
Nisam dovoljno pratio i nije mi se upuštalo. Propuštao sam više igara jer sam bio na snimanjima, poslom.
Ljudi koji svoju pobedu smatraju svojim pravom redovno
napadaju svakog kog ne mogu da kontrolišu.
Ovo je samo potvrda moje slutnje o tome ko je u igri
najagresivniji na način  na koji jajednostavno neću da igram. Neću da igram tako jer ni u životu i za bitne stvari
neću da radim neke stvari, makar mi to nanosilo štetu. Nešto što bi trebalo da
bude hobi nije mi adekvatan povod da idem ispod svih granica ukusa i etike.

"Takođe onaj famozni izlazak iz chata kad je
izgubio od Stara mi je vrlo detinjast i potvrđuje tu nadmenost,"
Da li je to "famozno" ili je neko to učinio famoznim ogovaranjem? wink
Ja sam znao tačno ko će da kako spinuje to i zato sam i rekao Ivanu da ne treba
da se vraćam u igru.
Ivan je bio veoma pristojan i fin i iz poštovanja
prema njegovom trudu sam se vratio, premda je bilo izvesno da će da se spinuje
na moju štetu.

Povod za izlazak iz chat-a je između mene i
Starcraft-a.
Vrlo sam lepo i iskreno objasnio da nije u redu prema
njemu da objašnjavam razlog i moj obzir prema njemu nije nešto što je
detinjasto, već principijelan odnos prema čoveku.
Neću da sikćem prema njemu i da ga ogovaram.
To nije lepo ponašanje.

Wanderlust ovde igra igru i meni prišiva neke osobine
kakve bi joj bilo adekvatno da ih imam. Jer dok sam ja najgori od sve dece -
ona pobeđuje. Dok me mobuje - u sebi umire od smeha.
Te stvari tako rade.

"a na sve to šlag na tortu kad iako mu Star daje
imunitet on ga još uslovno rečeno diskredituje komentarom da ne može da kaže
zašto mu je dao da ga ne dovede u neprijatnu situaciju."
I ja imam osnovanu tezu zašto je to uradio jer poznajem čoveka od oktobra 2001.
i gomilu puta smo pričali o svemu i svačemu.
Diskreditovao bih ga da sam rekao šta je bio povod
izlaska iz chat-a i mog odustajanja od igre.
Wanderlust pokušava da spinuje vrlo principijelno i
sasvim pristojno ponašanje kao nešto rđavo.
Zato što gaji antipatiju prema meni, pa to
racinalizuje.
A ta antipatija je samo najobičnije moje stajanje na
njenom putu, kako verujem da to ona percipira. Ne mogu ja biti imun na
mahinacije - već mora da sam licemeran, detinjast, arogantan, manipulativan i
drzak itd. Jer ne mogu biti ravan njoj - moram biti ispod. Ako to ne shvatam -
mora da sam arogantan.
Tako te stvari rade.


Message edited by JohnLark - Monday, 25 November 2019, 12:29:27
 
JohnLarkDate: Monday, 25 November 2019, 12:22:15 | Message # 11
Major
Group: Publika
Messages: 81
Awards: 0
Reputation: 4
Status: Offline
"Sve u svemu nezrelo i dosta nezahvalno, a svi
smo još tad znali da ste se poznavali od ranije i da ste verovatno imali
savez."
Ovde Wanderlust okreće Starcraft-a protiv mene kako ja ne bih njega ubedio da
glasa za Anhel-a.
I ako Starcraft bude glasao za Anhel-a - onda će da
bude kako je to uradio jer sam ga ja tako terao.
A nisam mu ni slovo poslao na temu Survivor-a dve
nedelje, ako ne i više.

Ja pitam sve u poroti: da li je ovo ponašanje koje
treba nagrađivati?

"Iz tog razloga saveza sam se konsultovala sa još dva igrača gde smo sve
troje bili saglasni da je on sledeći koji ispada."
I ja sam znao da će Wanderlust da spinuje sve i napravi zaveru protiv mene.
I rekao sam Starcraft-u da će u dlaku to da se desi i
da ću da ispadnem čim mi je bio dao imunitet, što mu nisam tražio i sam sam bio
prvi najviše iznenađen.

"O njegovim komentarima sa strane da ja vodim neku politiku i da mu se to
ne sviđa ne bih komentarisala jer je ovo zaista samo igra"
Prvo - ovo je komentar.
Drugo - ja sam taj koji je praktično nimalo nije ovde
komunicirao javno niti išta petljao.
Reći "ovo je zaista samo igra" nakon uvreda
na ličnom nivou koje sam dobio pokazuje da za Wanderlust ovo nije "zaista
samo igra", već da je spremna da kleveće ljude  i mobuje ljude kako bi pobedila.
I čitav spin kako sam ja najgori od sve dece služi
tome da kad ja odgovorim da to nije tačno ili to dovodim u pitanje - vi svi
držite na umu kako to ipak govorim ja, koji sam takav i takav.
Odnosno - ona se nada da će to tako raditi. 
Sve te mahinacije tome i služe. wink

Ja nisam javno rekao da se Wanderlust bavi politikom.
A sada me optužuje da sam to rekao.
Znači - saznala je to nekako (verovatno u mom objašnjenju za glasanje).
A to je mogla da sazna SAMO tako što je koristila te tajne prednosti putem predmeta da se raspita o mojim motivima.
Što znači - da me je smatrala protivnikom.
I - zato me je mobovala i sad izogovarala.
Wanderlust beskrupulozno igra igru da bi pobedila po svaku cenu.
Ja sam to prvo naslutio, a onda video - i sad je sama to pokazala i dokazala.
Nemojte to da joj date da sakrije! smile
Pitajte je otkud zna za to da sam rekao "da se ona bavi politikom"! smile

"i ne vidim razlog takvim komentarima tipa
mizoginizma."
Ovo je standardni politikantski manevar.
Čim ja imam nešto da zamerim Wanderlust - ja
"mrzim sve žene".
Standardna odbrana napadom.
Ona mene napljuje - pa ja moram da se branim umesto da
se svi pitamo zašto ona mene mobuje.
Upravo je izbacila sama jednu ženu iz finala - ali sad kao "predstavlja žene" i napada mene "u odbranu žena" kako bi ženu koju je upravo izbacila iz finala i druge žene u poroti izmanipulisala da gledaju pol, a ne šta Wanderlust radi.
Wanderlust je izuzetno inteligentna žena. Razočarava me jedino nemaštovitost, jer je Klintonova izgubila oslanjajući se na istu tu strategiju 2016. godine. Gomila žena je očigledno prozrelo šta je radila. smile
Nisu žene sve redom glupe, Wanderlust, pa da obavezno padaju na tu demagogiju. wink
Dobar pokušaj, samo nemaštovit.
Pretpostavljam da je time istrošen arsenal svega šta imaš kako bi nas sve zavadila i pobedila i dobila to neko zadovoljstvo koje ti donosi vređanje i manipulacija.

"Zato sam u momentu kad je Hakerka ispala i ja
glasala za nju jer znala sam da ne stiže od obaveza,"
Nisam stizao ni ja.
Ali je Wanderlust odlučila da sam ja zlikovac, a ne samo čovek kojem su se
nezgodni rokovi poklopili sa Survivor-om u koji je upao lakomisleno i bez
obzira prema tome da se ne igra više od jednom.

"Smatram da je Uma trebalo biti sa mnom u finalu, ali se nadam da sam se
kao igrač pokazala bolje od Anhela i iz tog razloga sam se odlučila za njega
nadajući se da će kriterijum pri izboru biti pokazan
učinak."
Wanderlust se pokazala odlična kao igrač.
Ima kombinaciju inteligencije, pameti, političke
veštine, komunikološke veštine, lukavstva…
Vidite kako je divno i strateški lepo pohvalila kako koga treba.
Reč je o ženi koja odlično drži na umu cilj i veoma
britko kalkuliše.

Ja bih rekao da nema dovoljno etike u tome i da joj
previše znači pobeda i da je ogovaranje i manipulacija ljudima na ličnom nivou
nešto što prekoračuje granice normalne i zdrave igre - ali to sam samo
"nezreli" i "nadmeni" ja. 

"Moji favoriti za pobedu su bili po redu
StarCraft prvi, Uma, DelPiero i Selima za koju zaista smatram da je prerano
izbačena, Hakerka za koju mislim d aje imala puno da pokaže, ali nije
stigla  i GreenFlash na samom početku, ali pošto ne znam kako bi se
razvila priča jer nije mnogo igrao, ne mogu negde da ga svrstam određenije.
Naravno smatram da sam i ja među njima jer mislim da
sam odličnan performans imala u igrama i tamo gde su mi izmakla dva imuniteta
je bilo jer sam jurila i vreme.

Eto toliko od mene.
Cheers i bilo mi je drago igrati sa vama i upoynati
vas ovako virtuelno, a troyi i guardianu sve cestitke na organizaciji i
realizaciji."

Ovo vam je, dame i gospodo, vrhunska politika.
Tačno je svakome uglađena sujeta kako treba i po
prioritetima.
Ogradila se od optužbi da je arogantna i da muti veoma
vešto tako što je objasnila da i sebe smatra dobrim igračem.
Veoma vešto i pametno.
A Anhela je odabrala kao finalistu jer je procenila da neće biti elokventan u svom poslednjem izlaganju,
već nešto opušteno smrsiti. Nešto neupečatljivo, što će lako da se zaboravi.
Za razliku od Wanderlust koja može nekim šefovima država da drži lekcije iz retorike i politike u praksi.
Vrhunski posao, Wanderlust!
Samo - mi ovde nismo plemstvo koje se bori na život i smrt, već samo obični mali ljudi koji se upuštaju u mali hobi.
Ne treba da pršti krv i pucaju kosti.
Ovo je igra.

Da ignorišemo na trenutak etiku i lične uvrede….
Mene je davno bio Anhel impresionirao kako se držao
dok se čitav klan borio protiv njega.
Ja sam skupa sa Wanderlust bio igrao igru protiv njega. I vodili smo u poenima ubedljivo.
(Ja sam doprinosio više od Wanderlust pa je zato procenila da treba da me ukloni kao pretnju
i tad je verovatno odlučila da vreba priliku da me mobuje. I pronašla je priliku jer je Starcraft
meni ubio interesovanje za igrom, a ja sam se onda vratio nazad na Ivanovu molbu i iz obzira prema njegovom radu.)
Dok sam se ja radovao kako vodimo i očajavao što ne nalazim više onih skrivenih reči...
... baš sam bio pomislio "Ovi u drugom timu mora da su načisto demoralisani kad ovoliko gube".
Anhel me je bio potpuno šarmirao time što je opušteno radio i prijavljivao reči iako je bio ostavljen sam da se snalazi.
Mene je to načisto impresioniralo i ponadao sam se da će dobiti priliku da pobedi jer takvo ponašanje mislim da načelno
zaslužuje da bude nagrađeno.

Od tada se nadam da će moći da pobedi i svakako mislim
da underdog-ovi treba da budu nagrađeni za staloženost i hrabrost.

Lično bih voleo da bude nagrađeno i u životu - ali za sad može makar da bude nagrađen pobedom.
Toliko možemo da ga nagradimo.

Da li svi mislite da mobovanje, manipulacija,
agresija, klevetanje i britko taktiziranje treba da budu nagrađeni… ili
ležernost, hrabrost i staloženost?


Message edited by JohnLark - Monday, 25 November 2019, 13:02:06
 
SelimaDate: Monday, 25 November 2019, 13:00:12 | Message # 12
Queenpin
Group: Publika
Messages: 710
Awards: 3
Reputation: 4
Status: Offline
Anhel, smatraš li da si bio najjača karika svog plemena? Jesi li uopšte zaslužio biti u finalu?

Wanderlust, Starcraft je bio daleko bolji igrač i od Anhela, i od Ume, zašto je izbačen ranije? Da li si ga smatrala većom prijetnjom?
 
JohnLarkDate: Monday, 25 November 2019, 13:17:08 | Message # 13
Major
Group: Publika
Messages: 81
Awards: 0
Reputation: 4
Status: Offline
Pitanja za Wanderlust:

1. Otkud to da se pominje moja "optužba da se Wanderlust bavi politikom" kad ja to nisam nigde nikako javno bio rekao i prokomentarisao sam prvi put tokom glasanja u kojem sam bio ispao (u kom si ti iovako bila imuna)?
2. Kako se to ne baviš politikom ako mene mobuješ i svima nam deliš ocene?
Da pomognem pri odgovaranju, definicija politike na Wikipedia-i glasi:
"Politika je skup osnovnih principa i pripadajućih smernica kojima se usmeravaju i limitiraju aktivnosti u cilju ostvarivanja dugoročnih ciljeva".
3. Da li si ti mizoginista tako što si glasala za to da ispadne gomila žena kako bi sada u finalu samo imala muškarca za protivnika? Ako ne - zašto nisi, kada sputavaš druge žene? I - kako je to bolje od toga da ja tebi prigovorim na osnovu tvog ponašanja nešto?
4. Zašto je činjenica da sam tokom cele igre ili ćutao ili pomagao svom timu da dobije tebi nije dovoljna da me poštediš ogovaranja i klevetanja?
5. Da li sada možda žališ što ti je izletelo to da si pokazala opsesivno politikantsko delovanje i rad u svom uvodnom izlaganju jer razotkriva tvoje opsesivno igranje sa psihom drugih ljudi?
6. Kako ti je promaklo da je skromniji, opušteniji i staloženiji Anhel nesrazmerno simpatičniji i samim tim opasniji protivnik za finale?
7. Misliš li da si prva u istoriji koja se laktala i manipulisala do neke fiktivne "pobede" tako da to završi spokojnom, zadovoljnom starošću i zdravim, lepim zaveštanjem? Ako misliš - zašto misliš da su milioni tirana, politikanata i političara, osvajača, demagoga, sofista i drugih svi redom završili kao histerični, sasušeni ludaci (kad bi doživeli starost)?
8. Uočavaš li ironiju u tome da si u Survivor-u inspirisanom AGOT-om sebe dovela u finale metodama koje su identične metodama koje je koristila Kraljica Sersei Barateon? (koja se smatrala Lanisterom, ali je malo varala muža i zgrabila mu prezime kako bi sela na presto)
9. Smatraš li da ima dovoljno idiota u poroti da ne prepoznaju političke trikove koje si koristila, ovde?
10. Čime ćeš sad da me ogovaraš kako bi se odbranila od optužbi i zgrabila fiktivnu, digitalnu pobedu od čoveka koji se hrabro borio od nas svih udruženih protiv njega i kad je gubio?
11. Zašto ne abdiciraš da obraduješ Anhela što je onako hrabro istrajao do sada, uprkos tome što je očigledno underdog na kvadrat?
12. Šta gubiš time što abdiciraš i proglasimo Anhela pobednikom a ti nas sve častiš tortom bez obzira?


Message edited by JohnLark - Monday, 25 November 2019, 13:29:32
 
WanderLustDate: Monday, 25 November 2019, 13:41:24 | Message # 14
Crna vatra
Group: Publika
Messages: 563
Awards: 4
Reputation: 1
Status: Offline
Opa, sad se igramo  biggrin .

Standardna verzija mene bi ti rekla da si sve ovo vrlo lično shvatio i ne bi se dalje osvrtala na detaljne odgovore čitavog ovog referata koji si izneo kako bi izbacio svu tu ljutnju iz sebe, ali pošto, kako sam kažeš, udaraš na sujetu drugih aludirajući da sam ih nasamarila, odgovoriću u posebnom postu, nadam se ne preširoko i predugačko.

U međuvremenu ću da odgovorim Selimi jer ima manje pitanja i pre tebe se javila.
 
JohnLarkDate: Monday, 25 November 2019, 14:04:23 | Message # 15
Major
Group: Publika
Messages: 81
Awards: 0
Reputation: 4
Status: Offline
Znači - nijedan kontra-argument, za sada.
I otvorenije pokazivanje loših manira.
Sve očekivano.
I vrlo standardno.

"kako sam kažeš, udaraš na sujetu drugih aludirajući da sam ih nasamarila"
Lažeš.
Nisam to rekao.
I nisam rekao da si ih nasamarila.
Dame i gospodo, ovo se zove "Strawman argument".
https://yourlogicalfallacyis.com/strawman
https://theupturnedmicroscope.com/comic/logical-fallacies-strawman/
To su standardne sofističke, manipulativne fore i trikovi.
Kao - ja rekao nešto što je Wanderlust ponovila pa kao ona pokazuje kako to ne valja.
Što upravo pokazuje ono što sam tvrdio ranije.
Reč je o nekome ko je manipulativan.
A ja sam, po njoj, to kao rekao javno... a to, kao, nije tačno.
Očigledno jeste tačno.
A gde je to javno... nije odgovorila.
Jer odgovor očigledno po sebi potvrđuje da sam to osnovano mislio i rekao privatno.

"Opa, sad se igramo   ."
Wanderlust čeka mene da joj išta prigovorim od početka. Poklapala me je kad god bih bilo šta i u vezi čega rekao.
To je vrlo normalno i standardno među agresivnim ljudima.
I... kakvo to "opa"?
Šta znači to "opa"?
I - vređanje nije igra.
To upravo i objašnjavam.
Tebi su vređanje i manipulacija igra.
Ja ih ne vidim kao igru.
Ne volim takve igre.
I neću da igram igre na taj način.
Ovo nije "čija će laž da pobedi i ubedi što više idiota", već odgovor na vređanje i klevete.
Upravo sam i objasnio da vidimo stvari različito i da upravo tu leže razlike u mišljenju i stavu.

"Standardna verzija mene bi ti rekla da si sve ovo vrlo lično shvatio"
Lične uvrede na ličnom nivou nisu lične, sad odjednom?

"i ne bi se dalje osvrtala na detaljne odgovore čitavog ovog referata koji si izneo kako bi izbacio svu tu ljutnju iz sebe,"
Vidite kako sad sve, kao, svaljuje na mene.
Nije ona postupila agresivno, bezobrazno i manipulativno - već sam, kao, ja mnogo ljut.
To se zove "Ad hominem".
https://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem
Lični napad.
Nema tu nikakve relevantne materije.
Nema argumenata.

"U međuvremenu ću da odgovorim Selimi jer ima manje pitanja i pre tebe se javila."
Super.


Message edited by JohnLark - Monday, 25 November 2019, 14:33:48
 
Forum » Virtual Survivor 9 - A Song of Ice and Fire » Završeni plemenski saveti » 14. plemenski savet (Poslednji plemenski savet)
Search: