filmovi - Page 12 - Forum

[ Updated threads · New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
filmovi
EthanMorascaDate: Saturday, 25 March 2017, 18:32:23 | Message # 166
Vašljivi glodar
Group: Game host
Awards: 44
Status: Offline
Quote Magdalena ()
sve vreme negde u pozadini se pitala kako to da objasnim ako mi neko iznenada upadne

Hahaha, upalo ti nešto u oko dok si se smejala. biggrin

Sad me baš vuče da pročitam i knjigu...

yeah, you may be good looking
but you're not a piece of art

PollyDate: Monday, 22 May 2017, 21:22:44 | Message # 167
Marioneta
Awards: 9
Trebalo mi je više od 2 mjeseca da konačno pogledam What Ever Happened To Baby Jane? (1962) i imaju preporuku svi oni koji voli crno-bijele filmove, Bette Davis i Joan Crawford (koje i nose cijeli film) i, naravno, svi oni koji vole dobru dramu s odličnim likovima i radnjom koja vas tjera na razmišljanje. Na IMDb-ju je među žanrove naveden i horor, ali neka vas to ne zbuni, nema tu ništa od onih trzajućih scena - horor ćete prepoznati u ljudima, njihovim razmišljanjima, odlukama i ponašanju. 
Moja ocjena: 8/10

Sinners judging sinners for sinning differently.

Lavica88Date: Monday, 22 May 2017, 21:27:37 | Message # 168
Vučica
Group: Publika
Awards: 7
Ide upravo na HRT 3 biggrin

~ Radi kako misliš, živi kao lavica! ~

PollyDate: Monday, 22 May 2017, 21:35:21 | Message # 169
Marioneta
Quote Lavica88 ()
Ide upravo na HRT 3

lol  
Da ga odmah i repriziram. biggrin

Oni daju odlične filmove, dok sam još imala TV, gledala sam tamo Bunuela i oduševila se; onda ga kasnije i sama malo istraživala. Usput, velika preporuka za njegov Los olvidados. Tko voli drame, mogao bi uživati isto kao što sam i ja.

EthanMorascaDate: Monday, 22 May 2017, 21:41:55 | Message # 170
Vašljivi glodar
Quote Polly ()
horor ćete prepoznati u ljudima, njihovim razmišljanjima, odlukama i ponašanju.

Sad mi se još više gleda. biggrin Dala si mu i visoku ocenu, to obećava... S obzirom na to da sam odgledao Feud, nema smisla da preskočim ovaj film, uključiću odmah da se skida, pa kad dođe na red za gledanje. biggrin

PollyDate: Monday, 22 May 2017, 21:47:49 | Message # 171
Marioneta
Stvarno mi se svidio film; koliko sam ga u početku odugovlačila, neki dan sam ga baš s užitkom pogledala. Dvije majstorice uvuku te u taj njihov svijet i nema nazad. biggrin Nadam se da će ti se svidjeti!

troyaDate: Monday, 29 May 2017, 16:39:27 | Message # 172
The Grim Reaper
Awards: 87
Jeepers Creepers 3: Cathedral loading...

LaraCroftDate: Monday, 29 May 2017, 20:19:40 | Message # 173
Imperija
Awards: 30
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Bolji bi naslov bio - Posejdonov Trozubac

Peti deo jedne od najisplativijih fransiza u istoriji filma. U glavnoj ulozi Johnny Depp, pored njega opet stari dobri Geoffrey Rush, tu je i Javier Bardem u ulozi negativca, a dve odlicne uloge izneli su mladi glumci, Kaya Scodelario (cerka kapetana Barbose, inace astronom i casovnicar u vremenu pre 3 veka) i Brenton Thwaites (sin likova iz prva tri dela filma, koji se pojavljuju na kraju ovog dela, da ih ne otkrivam).

Dva sata sumanute jurnjave, macevanja sa cudovistima i nakazama, medjusobnih prevara glavnih likova i svega drugog sto je bilo i u prethodna 4 dela. Film je u 3D i ima nekoliko scena koje docaravaju kao da ste medju likovima, ali je tehnoloski mnogo daleko ispod Avatara.
Scenario solidan.

Ocena 7/10

I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna.
I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!

Message edited by LaraCroft - Monday, 29 May 2017, 20:51:56

Lavica88Date: Monday, 29 May 2017, 20:38:41 | Message # 174
Vučica
Awards: 7
Ja preporucujem Beauty and the Beast, iako sam gledala preko telefona i snimak je bio low kvaliteta. Zabavan filmic, 8/10. smile

~ Radi kako misliš, živi kao lavica! ~

PollyDate: Monday, 29 May 2017, 21:35:40 | Message # 175
Marioneta
Ja se tek sad vratila onima koji su nominirani za Oscara pa sam tako pogledala Forushande (The Salesman). Inače iranski film, ujedno i dobitnik Oscara u kategoriji Best foreign language film. Slaba sam na, što bi moja prijateljica rekla - drametine, tako da sam i u ovoj uživala. Snažni likovi, dobri dijalozi i malo slabija priča; sve u svemu, dovoljno dobro da istražim i ostale Farhadijeve filmove (onaj njegov prvi koji je osvojio Oscara već godinama planiram pogledati pa nikako).

LaraCroftDate: Monday, 19 June 2017, 20:32:45 | Message # 176
Imperija
Za mene veoma cenjeni forumas Ethan Morasca pomenuo je u jednoj temi film CLOUD ATLAS da mu je najbolji koji je ikada gledao.

Gledala sam taj film pre par godina na TV i iskreno, nije mi se dopao. Sve je zbrda - zdola, scene se menjaju prebrzo, ponekad i na 30 sekundi, ne idu hronoloski, tesko je pohvatati ko sta radi u kom trenutku.
Da se ne lazemo, gledala sam film negde do polovine, kada neka Korejanka izlazi liftom na povrsinu i neki covek joj kaze da je to Novi Seul, a vidi se da je u pitanju scene iz buducnosti. Koliko se secam, prethodno je tu Korejanku maltretiralo neko dete, a onda je ona napala nekog svog sefa.
Zatim sam iskljucila TV i otisla da spavam.

Inace nemam problem da gledam filmove u kojima se preplice vise radnji, ali ovaj mi nije prijao. Ne znam zasto.

Volela bih da Ethan i drugi koji su ga gledali, daju svoj komentar.

I pričali su svašta o njoj. Da je loša. Da je zlo. Đavo sa licem anđela. Bahata i arogantna.
I jeste, bila je loša. Bila je najgora onda, kada su drugi bili loši prema njoj!

EthanMorascaDate: Tuesday, 20 June 2017, 11:31:08 | Message # 177
Vašljivi glodar
Ne znam šta bih ti rekao, mislim da si malo banalizovala film ovim opisom. Meni je baš legao i prijao. Jeste kompleksan jako i odudara od klasičnih filmova, možda ti zato nije legao.

LaraCroftDate: Tuesday, 20 June 2017, 13:36:18 | Message # 178
Imperija
Quote EthanMorasca ()
Ne znam šta bih ti rekao, mislim da si malo banalizovala film ovim opisom. Meni je baš legao i prijao. Jeste kompleksan jako i odudara od klasičnih filmova, možda ti zato nije legao.

Ako ti nije tesko, kad budes imao vremena, napisi mi u 5-6 prostoprosirenih recenica sta je najvaznije u filmu. Ja nisam mogla da pohvatam ko je ko i sta rade tokom svih tih prelazaka iz scene u scenu.

Mozes da stavis spojler zbog onih koji ga jos nisu gledali, a planiraju.

Hvala svakako.

EthanMorascaDate: Tuesday, 20 June 2017, 13:42:31 | Message # 179
Vašljivi glodar
Ima više priča i svaka je poučna na svoj način - novinarka koja biva uvucena u veliku zaveru, ljubavna priča sa melanholičnim odlikama, vizija bliske budućnosti i vizija daleke apokalipticne budućnosti. Davno sam gledao, sećam se prvenstveno lepih emocija koje je film izazvao u meni. Namerno ne planiram još dugo da ga pogledam da bih kada ga opet budem gledao imao bar neki osećaj da ga gledam prvi put. Toliko mi se dopao. smile

Message edited by EthanMorasca - Tuesday, 20 June 2017, 13:47:46

PollyDate: Tuesday, 20 June 2017, 13:53:20 | Message # 180
Marioneta
Prije 4 godine gledala sam taj film u Filmskom klubu na jednom forumu pa evo mojih tadašnjih dojmova (ima spoilera!). Sad ga se slabo sjećam... Možda će napisano djelovati malo čudno tako iščupano iz teme, ali eto, neka se nađe i ovdje.

Search: